Breaking News
Home / Zanimljivosti / Ovo su tri prirodna sastojka koja liječe UPALU SINUSA

Ovo su tri prirodna sastojka koja liječe UPALU SINUSA

inhaliranje-sinusa

Probleme sa sinusima ima gotovo svaki čovjek. Bar u nekom periodu svog života. Upala sinusnih kanalanajčešće se javlja u jesen, ali ima i onih koji hronično pate od toga.

Stalno se bore sa šlajmom koji, nit mogu da izbace kroz nos, nit mogu da ga iskašlju. Morate priznati da to itekako ide na živce.

Razlozi za upalu sinusa mogu biti autoimune bolesti, bakterijske, gljivične ili virusne infekcije. Po pravilu, upala se liječi antibioticima, ali oni mogu štetno da djeluju na zdravlje, a ako se još i piju često, naš organizam može postati imun.

S druge strane, priroda nam daje mnoštvo sredstava koje mogu ublažiti i izlječiti upalu sinusa, kao i smanjiti rizik od ponovnog javljanja.

 

Pomorandža

Pomorandže predstavljaju odličan izvor vitamina C, koji ublažava začepljenost nosa i pomaže u pročišćavanju sinusa. Udisanje mirisa narandže također će pomoći u čišćenju sinusa. Istraživanja su pokazala da se svakodnevnom konzumacijom narandži može značajno smanjiti rizik od nastanka upale sinusa, što je pravi izazov za osobe koje su najmanje jednom patile od upale sinusa.

Bijeli luk

Bijeli luk ima odlična antibakterijska i antimikotična svojstva, tako da će efikasno ublažiti upalu sinusa uzrokovanu bakterijskom ili gljivičnom infekcijom. Alicin, sastojak koji bijelom luku daje prepoznatljiv miris, ima antibiotsko djelovanje, zbog čega je jako djelotvoran u liječenju ovog neprijatnog oboljenja.

 

Kopriva

Kopriva ublažava simptome upale sinusa, uključujući nadraženost očiju i svrab nosa. Ova korovska biljka, ako se uzima kao čaj ili tinktura, podstiče rad imunološkog sistema koji će se efikasnije boriti protiv infekcije sinusa. Također, podstaći će oslobađanje sluzi iz sinusa koja je glavni uzročnik nepodnošljivog bola.

narodnilijek.com

Check Also

znojenje-2

TIJELO ŠALjE PORUKU: Razlozi prekomjernog znojenja

Tokom ljeta svi se pojačano znojimo. Ali, ako osjetite da je ono pojačano, bez obzira …

Powered by Master Media (TM)