Breaking News
Home / Zanimljivosti / Ovo je zadnji V8 dizelaš iz Volkswagena

Ovo je zadnji V8 dizelaš iz Volkswagena

20190313132810_527469

 

Sve je manje onih koji slijepo vjeruju u koncept voluminoznog (atmosferskog) motora, ali je i sve manje onih koji ga nude.

I doista, veliki atmosferac je ostao rezervisan za premium segment, a u kompaktnom segmentu jedan od zadnjih je Mazda 3 i njen 2.0 benzinac.

 

 

Kad su ipak dizelaši u pitanju turbina je obavezna već godinama, ali opet, veliki V8 motori nestaju s obzora.

Volkswagen je prije samo nekoliko sedmica predstavio novi Touareg u V8 dizelskoj  varijanti.

Daje 421 KS i 900 Nm te je trenutno najviše što ovaj proizvođač nudi. Usprkos Dieselgate aferi Volkswagen i dalje nudi dizelaša ovakvih mjera što ne treba čuditi. Jer kad ogromni SUV juri do 100 km/h za 4,9 sekundi i troši ispod 10 litara, svašta se može izgleda oprostiti.

Ali svemu dođe kraj, pa i dizelskoj rapsodiji. A Jurgen Stakman iz marketinga Volkswagena je na aktualnom salonu u Ženevi za TopGear izjavio: “Vrlo vjerovatno, ovo je zadnji auto sa V8 dizelašem koji ćete vidjeti”.

 

 

A lansiranje ove izvedbe Jurgen ovako objašnjava: “Sreo sam puno kupaca Touarega V10 TDI, koji ga nikada neće prodati. Ista je ideja s V8. On je za klijente koji žele nešto posebno, i to će dobiti”. Čak ide i korak dalje te najavljuje Touareg V8 TDI budućom kolekcionarskom poslasticom.

Mi ćemo samo reći kako se knjiga narudžbi otvara u svibnju, a cijena još nije poznata. Dostupna ponuda trenutno kreće od oko 509.000 kn.

 

 

nezavisne.com

Check Also

visnja-2-1000x650

Kako sačuvati višnju od žilogriza

  Višnja je, kažu,  naša izvozna šansa,  međutim poslednjih godina proizvođači višnje bore se sa …

Powered by Master Media (TM)