Breaking News
Home / Srbija / Ova godina je bila jedna od najtoplijih, ali će ovog decembra Evropu zapljusnuti LEDENI TALAS kakav dugo nije osetila

Ova godina je bila jedna od najtoplijih, ali će ovog decembra Evropu zapljusnuti LEDENI TALAS kakav dugo nije osetila

p7cktkqTURBXy8xNjBkMTQ5Nzk2NDBlMWUyYmE5MjYwMzIzMWUxNWFjYS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Iako je 2017. godina bila jedna od najtoplijih u poslednje vreme, poslednji mesec će po svemu sudeći pokvariti taj prosek, smatraju svetski meteorolozi i najavljuju ledeni decembar širom Evrope.

Kako prenosi “Blumberg”, emeteorolozi posebno ističu prvu polovinu decembra, kada će biti zabeležene najhladnije temperature u poslednjih osam godina.

Za sve je kriv ledeni talas koji stiže sa Islanda i severa Rusije, kog će arktički vetrovi raširiti po celom kontinentu, rekao je Tajler Ros, meteorolog “Accuweather-a”.

 

– Evropa će se možda suočiti sa ekstremnim, opasnim hladnoćama ove zime, a decembar deluje najkritičnije. Srećom, opremljenost gasom i strujom je solidna na Starom kontinentu – kaže meteorol “WeatherBell-a” Džoi Daleo.

Da je ledena klima već počela da pokazuje zube videlo se juče u Nemačkoj, gde je temperatura, umesto prosečnih 3,8 stepeni za ovo doba godine, iznosila -1. Slično je i sa Češkom, koja je skliznula u minus.

Što se tiče najhladnijih zemalja, u prvoj polovini meseca najniža temperatura biće u Norveškoj, ali i širom jugozapadnog dela kontinenta. Toplije vreme očekuje se pred Novu godinu, kada će se temperature vratiti na decembarski prosek, a u pojedinim zemljam, poput Srbije, biće čak dva-tri stepena toplije od uobičajenog.

 

Što se Srbije tiče, srednja minimalna temperatura vazduha u decembru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0,1 stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

blic.rs

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

H5mktkqTURBXy9hZDlkNWFhZWNlNTE0M2FlMjY1YTg1ZWIxMjBlYzE5OS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

ZABORAVLJENA DOLINA KRALJEVA Na mestu slavne srpske istorije nema ničeg osim korova, a duboko pod zemljom sakrivene su TAJNE ŽIVOTA NEMANJIĆA

Dok znatiželju naučnika širom sveta i dalje zaokuplja ideja o Atlantidi, mitskom ostrvu i civilizaciji, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)