Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / Mokra Gora / Otvoren „Pozorišni Kustendorf”

Otvoren „Pozorišni Kustendorf”

Kustendorf-NIS-politika.rs

 

Predstavom Jugoslovenskog dramskog pozorišta „Zašto je poludeo gospodin R.” svečano je otvoren „Pozorišni Kustendorf”, koji se četvrtu godinu zaredom održava uz podršku kompanije NIS.

Ovogodišnji festival se održava pod sloganom „Društvo spektakla” i za cilj ima da odgonetne ulogu pozorišta u savremenom društvu.

Prvog dana  festivala, u takmičarskom programu su se predstavile Akademija umetnosti u Novom Sadu, sa predstavom „Kiseonik” Ivana Viripajeva i Fakultet dramskih umetnosti iz Beograda sa komadom „Džordž Kaplan”, Frederika Zontaga, dok će se sutra nadmetati, Filmska akademija iz Lođa, Poljska, sa komadom „Cena života”, dobitnice Pulicerove nagrade, Martine Majok i Državna pozorišna akademija iz Jaroslavlja, Rusija, odigraće „Čehov.nekst”.

 

 

Žiri koji će odlučivati o dobitnicima „Zlatnog lista” u četiri kategorije: najbolja predstava, najbolja režija, najbolja glumica i najbolji glumac, čine Jovana Stoiljković, glumica, Jelena Mijović, dramaturg i Veljko Mićunović, reditelj.

Drugog festivalskog dana, studenti će imati prilike da prisustvuju panelu na temu „Pozorište u društvu spektakla”, kojom će moderirati osnivač festivala i naš poznati reditelj Emir Kusturica.

Festival, koji traje do 26. oktobra, zatvoriće predstava „Moje dete” Stojana Srdića, koje će izvesti renomirano Beogradsko dramsko pozorište. Kompanija NIS je četvrtu godinu zaredom generalni sponzor „Pozorišnog Kustendorfa”.

Pružanje podrške projektima iz oblasti kulture, nauke i obrazovanja, sa posebnim akcentom na razvoj mladih talenata, jedan je od strateških ciljeva kompanije NIS, koji se realizuju pod sloganom „Budućnost na delu”.

politika.rs

 

Check Also

20190116075428_518017

Kusturici nagrada iz Afrike koju je dobio i Nelson Mandela

  Reditelj Emir Kusturica ovogodišnji je laureat nagrade Mkiva humanitarne fondacije iz Južne Afrike, priznanja …

Powered by Master Media (TM)