Breaking News
Home / RS - BIH / Aktuelnosti RS - BIH / OPREZ ZA VOLANOM Poledica na kolovozima, učestali odroni

OPREZ ZA VOLANOM Poledica na kolovozima, učestali odroni

jMAktkqTURBXy8zNGVlMzVjNzIxNTA5MmEyZTU3YWE3NzlkMDM3NDE1NS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

U Republici Srpskoj jutros se na većini puteva saobraćaj odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a u višim predelima i preko planinskih prevoja ima mestimično ugaženog snega i poledice na kolovozu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Dežurne ekipe zimskih službi su na terenu i vrše čišćenje i posipanje gde je potrebno.

Na deonicama u usecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

U Federaciji BiH se, zbog novih padavina i zasneženog kolovoza, sporije saobraća na većini puteva u centralnim i zapadnim krajevima.

 

Poseban oprez neophodan je na deonici auto-puta Sarajevo sever-Visoko, zatim putevima Sarajevo-Olovo-Kladanj, Tarčin-Konjic, Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar i Livno-Kupres.

Na putnim pravcima na području Livna, Tomislavgrada, Glamoča, Bosanskog Grahova i Kupresa, duva jak vetar koji mestimično formira snežne nanose.

Na ostalim deonicama kolovoz je pretežno mokar, a moguća je i poledica, posebno u planinskim predelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Izačić obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj.

blic.rs

About admin

Check Also

038298

“Razmotriti obnavljanje Vojske Republike Srpske”

Član Komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić smatra da institucije Republike …

Powered by Master Media (TM)