Breaking News
Home / Srbija / “ON NIJE BIO KOMIČAR, BIO JE GLUMČINA” Srđanu Žiki Todoroviću nagrada “Milorad Mandić Manda”

“ON NIJE BIO KOMIČAR, BIO JE GLUMČINA” Srđanu Žiki Todoroviću nagrada “Milorad Mandić Manda”

srdjan-žika-todorović

Glumac Srđan Žika Todorović proglašen je na Filmskim susretima u Nišu ovogodišnjim dobitnikom nagrade “Milorad Mandić Manda” za najbolje ostvarenu komičnu ulogu u cjelokupnoj filmskoj produkciji u proteklih godinu dana.

Povelja i nagrada od 100.000 dinara pripala mu je za izvanredne uloge u filmovima “Prokleti pas” i “Južni vetar”.

– Prilično sam zbunjen, nikada ne držim govore. Htio sam samo da kažem da mi je velika čast što sam primio ovu nagradu. I to je samo moj mali doprinos da se još jednom podsjetimo Mande, velikog čovjeka, divnog prijatelja i glumčine. Manda nije bio komičar, on je bio glumčina. Ja sam sa Mandom bio na klasi četiri godine, dijelili smo i dobro i zlo i za njega me vezuju neke neizbrisive uspomene koje će nadam se ostati večno u mom malom mozgu. Hvala vam puno – rekao je Todorović.

Foto: K. Kamenov/RAS Srbija

On je dodao da želi da se zahvali ljudima koji su “ekspresno brzo uspostavili ovu nagradu” – prije svega porodici Mandić, produkciji “Contrast Studios” Radoša Bajića i kompaniji Blic.

Nagradu Todoroviću uručili su direktor “Blica” Veselin Simonović i Predrag Jočić, producent “Contrast Studios” i direktor fotografije.

– Moja osećanjasu pomiješana. Imam veliku čast ali i tugu da se drugu godinu nalazim na ovom mjestu i da najavim dobitnika nagrade „Milorad Mandić Manda“. Vjerovatno da bi on bio među dobitnicima ove godine, ali nažalost nije sa nama. Mi ćemo i kroz ovu nagradu održavati uspomenu na velikog Mandu – rekao je direktor “Blica” Simonović.

Nagrada “Milorad Mandić Manda” je ustanovljena prošle godine na inicijativu Radoša Bajića.

Blic i kompanija “Ringier Axel Springer” podržali su ideju i, uz “Contrast Studios” i porodicu Mandić, dio su žirija koji odlučuje o laueratu. Prvi dobitnik, prošle godine, bio je Nikola Kojo.

srpskainfo.com

Check Also

Eko-pumpa-16d

Nafta sve jeftinija, a gorivo kod nas skuplje

Na benzinskim pumpama u Srbiji gorivo je poskupelo oko 50 para po litru, pa je …

Powered by Master Media (TM)