Breaking News
Home / Zanimljivosti / Auto-moto / „Oko sokolovo“ nadgleda saobraćaj i parkiranje na Zlatiboru

„Oko sokolovo“ nadgleda saobraćaj i parkiranje na Zlatiboru

Oko-sokolovo-Foto-KJP-Zlatibor-2-e1654157355146-1000x560

 

Sistem za elektronsku kontrolu saobraćaja „Oko sokolovo“ od juče je počeo da se primenjuje na svim ulicama na Zlatiboru i glavnoj ulici u Čajetini.

Opština Čajetina je ranije usvojila odluku o uvođenju tog sistema radi, kako je objašnjeno, „unapređenja komunalne higijene, zaštite uređenih zelenih površina i mobilijara, kao i nesmetanog kretanja pešaka“.

 

 

 

Sistem će otkrivati nepropisno parkiranje i druge komunalne prekršaja.

U upravi KJP Zlatibor, koji će upravljati tim sistemom, kažu da je takav način kontrole uveden  zbog vozača koji automobile nepropisno parkiraju na trotoarima, pešačkim prelazima i zelenim površinama, ali i na parking – mestima za vozila osoba sa invaliditetom.

Sistem će automatski kontrolisati i plaćanje parkiranja. Parkiranje će se kontrolisati od 7 do 21 sat, a komunalni prekršaji snimaće se 24 sata dnevno.

Pre primene ovakve vrste nadzora, lokalna samouprava je objasnila da je obezbedila dodatna parkirališta i najavila izgradnju novih.

Parkirališta su podeljena u tri zone. U ekstra zoni parkiranje košta 100, crvenoj 50 dinara i plavoj 40 dinara po satu. Dnevna karta za crvenu i plavu zonu košta 500 dinara.

 

 

 

Vozačima koji nisu platili parkiranje u zoniranom području, u KJP Zlatibor navode da kontrolori više neće ostavljati dnevne parking karte na šoferšajbnama automobila, već će izdavati elektronske dnevne parking-karte.

SMS i aplikacija

Vozači će i dalje moći da plate parkiranje slanjem SMS poruka ili posredstvom nove aplikacije Parking servisa, koja je već dostupna za preuzimanje.

 

danas.rs

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i  pridružite se u našoj  Viber zajednicu.

Check Also

Tan2022-8-9_16732204_2

Manifestacija „Licidersko srce”od 15. do 19. avgusta u Užicu, Zlatiboru i Višegradu

  Međunarodni dečiji festival folklora „Licidersko srce” biće održan, pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, …

Powered by Master Media (TM)