Breaking News
Home / Susjedne opštine / Foča / OK karavan kreće iz Foče

OK karavan kreće iz Foče

169851

 

Nektar OK fest karavan danas iz Foče kreće na put, a organizatori poručuju da je cilj kreiranje što kvalitetnijih kulturnih sadržaja i programa u Srpskoj i BiH koji su u potpunosti obustavljeni tokom većeg dijela godine usljed epidemije virusa korona.

Iz OK tima, organizatora OK karavana, navode da je za prvu stanicu izabrana Foča, s obzirom na to da je odatle i potekla ideja i misija najvećeg muzičkog festivala u BiH i jednog od najznačajnijih u regiji – Nektar OK Festa, koji se tradicionalno održava na Tjentištu.

Ovog vikenda u Foču je planiran sadržajan i zanimljiv program, koji počinje danas otvaranjem izložbe “OK fest retrospektiva”, autora Marka Ristića i Vedrana Ševčuka u izložbenoj sali Centra za kulturu i informisanje.

 

 

– Istog dana publika će biti u prilici da pogleda i dokumentarni film “Tusta”, režisera Andreja Korovljeva u bioskopu “Doli Bel”. Program planiran za danas završava se koncertom Kralja Čačka u Gradskom pozorištu, a svi koji nisu u prilici da nam se pridruže u Foči, ovaj koncert moći će da putem lajvstrima pogledaju na zvaničnoj Fejsbuk stranici OK festa – navodi se u najavi ovog događaja.

Sutrašnji program počinje projekcijom filma “Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu”, režisera Mladena Matičevića, a završava se promocijom knjige Dušana Vesića “Bunt dece socijalizma” u čitaonici Centra za kulturu i informisanje.

– Ulaz za kompletan program je besplatan, a broj mjesta ograničen u skladu sa epidemiološkim mjerama. Ulaznice za sve sadržaje mogu da se preuzmu u Centru za kulturu i informisanje Foča – napominju organizatori.

Nakon Foče, sljedeća stanica Nektar OK fest karavana je Trebinje, i to 31. oktobra i 1. novembra, gdje će publika imati priliku da prisustvuje istim sadržajima kao u Foči uz, takođe, besplatan ulaz.

RTRS

 

Check Also

167870

Višegrad : 1 novi slučaja korona virusa, 6 iz Foče

U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovano je 106 slučajeva virusa korona. Od posljednjeg …

Powered by Master Media (TM)