Breaking News
Home / Susjedne opštine / Rogatica / Održani poljoprivredna izložba i sajam stoke “Rogatica 2017”

Održani poljoprivredna izložba i sajam stoke “Rogatica 2017”

Za-naslovnu

Juče su u Rogatici, na izložbenom prostoru “Lužnica”, održani poljoprivredna izložba i sajam stoke “Rogatica 2017”. Iako su vremenski uslovi bili veoma nepovoljni, to nije spriječilo 175 učesnika sa područja od stare Hercegovine do Birča da učestvuju. Ništa manje brojni nisu bili ni posjetioci.

Članovi stručnih komisija ocjenjivali su po različitim kategorijama ovce, koze, goveda, konje i autentični kajmak – skorup. Veoma brojni bili su i izlagači domaćih proizvoda i rukotvorina.

 

Jučerašnjim aktivnostima prethodila su predavanja za poljoprivrednike, koja su u petak održali stručnjaci iz Republike Srpske i Srbije.

Opština Rogatica je kao organizator obezbijedila nagradni fond u iznosu od preko 22.000 KM. Pored Opštine, podršku ovogodišnjem sajmu dali su mikrokreditno preduzeće “Mikrofin”, koje je poljoprivrednicima darovalo rezervne dijelove za mašine, kao i mljekara “Pađeni” sa svojim proizvodima.

 

rogatica.ba

About admin

Check Also

mup

Rogatica : Rasvijetljeno krivično djelo „Teška krađa“

Policijski službenici Policijske stanice Rogatica dostavili su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj o počinjenom krivičnom djelu …

Powered by Master Media (TM)