Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / Kremna / Od Požege do Kotromana 66 tunela i 27 mostova

Od Požege do Kotromana 66 tunela i 27 mostova

10241180255f478274aa641828054755_w640

 

U toku su geotehnička istraživanja za deonicu auto-puta od Požege do Кotromana.

Direktor Zavoda za geotehniku Saobraćajnog instituta CIP Vladimir Filipović naveo je da se sada izvode radovi na prve dve deonice od Požege do Mačkata.

“Istraživanja se rade u cilju ispitivanja zemljišta i njegovih kvaliteta. Trenutno se radi na lokaciji u Potočanju i na tunelu koji prolazi kroz sledeće brdo. Geotehnička istraživanja za idejni projekat obuhvataju oko 4000 m bušenja, a projekat za građevinsku dozvolu zahteva još oko 11 000m bušenja. Planiramo da istraživanja završimo do zime kako bi što pre krenuli u projektovanje”, rekao je on.

 

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević istakla je da je za Grad Užice izuzetno bitna i važna blizina auto-puta i dodala da će deonica od Požege do Кotromana biti dugačka 61 km od kojih 26 km pripada teritoriji grada Užica, navodi se na sajtu grada Užica.

 

 

“Po sadašnjim rešenjima izlazak građana Užica na budući auto-put biće na petlji Zlakusa i petlji Mačkat. Ova

istraživanja odrediće preciznije i buduću trasu auto-puta. Gradsko rukovodstvo radi analizu za lokacije potencijalnih budućih industrijskih zona koje su našem gradu nedostajale, a biće od velikog i neprocenjivog značaja kako za razvoj Užica, tako i čitavog regiona.”

Direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović naveo je da na deonici budućeg auto-puta od Požege do Кotromana ima ukupno 66 tunela i 27 mostova.

“Na delu koji prolazi kroz naše mesne zajednice, Zlakusa, Кrvavci, Mokra Gora i Gradsku opštinu Sevojno, trećina deonice je u mostovima, trećina u tunelima, a ostatak su nasipi. Mi smo u stalnoj komunikaciji sa preduzećem CIP, gde smo i dostavili naše uslove. Na celokupnoj deonici nijedna kuća neće biti rušena. Ovo su pripremni radovi koji će dati detaljnu analizu u kom pravcu i da li će biti nekog delimičnog pomeranja trase budućeg auto-puta. Sve informacije koje smo imali smo dostavili CIP-u, kompletno planska dokumenta i projekte koje smo imali na ovim deonicama i to će nam biti jako bitno pri realizaciji ovog velikog projekta za grad Užice.”

 

b92.net

 

Check Also

20200117183136_302576

Glumac Kventin Dolmer, junak filma nagrađenog “Zlatnim medvjedom”, gostovao na “Kustendorfu”

  Dobitnik “Zlatnog medvjeda” u Berlinu, film “Sinonimi” izraelskog reditelja Nadava Lapida, prikazan je na …

Powered by Master Media (TM)