Breaking News
Home / Srbija / Od Beograda do Čačka za sat vremena: Otvara se deonica auto-puta između Surčina i Obrenovca

Od Beograda do Čačka za sat vremena: Otvara se deonica auto-puta između Surčina i Obrenovca

20019763485df9cdd36d7ea611761737_w640

 

Beograd — Deonica auto-puta “Miloš Veliki”, od Surčina do Obrenovca, biće otvorena danas u 11 sati, a svečanosti će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Završetkom i tog dela autoputa “Miloš Veliki” od Beograda do Čačka će moći da se stigne za oko sat vremena.

Novi auto-put ima ukupno 12 mostovskih konstrukcija, raspona od 11 do 1.581 metra, kao i dve velike petlje Surčin i Obrenovac. Najveći most kod Obrenovca dužine 1.581 metar i širine 29 metara, na ušću Kolubare u Savu, urađen je sa 27 stubova i 33 raspona, a ugrađeno je 88.000 kubika betona i više od 11.500 tona aramature. Takođe, u trasu auto-puta od Surčina do Obrenovca ugrađeno je više od 2,7 miliona kubika peska i oko 190.000 tona asfalta.

 

 

 

Veliki most kod Obrenovca sastoji se od južnog i severnog pristupnog mosta, kao i glavnog mosta koji je građen sistemom “krletke”, što podrazumeva istovremenu izgradnju pristupnih mostova i spajanje prema glavnom rasponu koji je dugačak 185 metara. Raspon između stubova na mostu je 275 metara.

Taj most je u junu ove godine spojio surčinsku i obrenovačku stranu, to jest obale Boljevaca i Bariča. Inače, na tom mestu se nalazi i najveći plovni put Save u širini od 150 metara. Otvaranjem auto-puta od Surčina do Obrenovca, auto-put “Miloš Veliki” će preko Surčinske petlje biti povezan sa Koridorom 10 i Beogradom.

Deonica je podeljena na pet sektora: pored izgradnje mosta, podrazumeva nadzvožnjak preko pruge Ostružnica – Batajnica, kao i dve petlje Surčin i Obrenovac. Petlja Surčin povezuje novu trasu auto-puta sa obilaznicom oko Beograda odnosno budućim putem od Novog Beograda do Surčina, to jest od Vojvođanske ulice i Bulevara Jurija Gagarina.

Surčinska petlja spaja auto-put E-75 sa auto-putem E-763 (Miloš Veliki) odnosno putne koridore 10 i 11. Ta petlja nalazi se otprilike između petlje Dobanovci i ostružničkog mosta, tako da će vozači moći do petlje Surčin da dođu sa južne strane preko Ostružnice, a sa severne od Dobanovaca.

Obrenovačka petlja je nešto manja od surčinske, a sastoji se od dve mostovske konstrukcije odnosno dva nadvožnjaka i predstavlja vezu Koridora 11 sa Obrenovcem i okolnim mestima.

 

 

Radovi su zvanično otvoreni u martu 2017. godine, a ugovorom je predviđeno da cela deonica Surčin – Obrenovac bude gotova do 5. januara 2020. Vrednost radova je 233,67 miliona dolara. Putevi Srbije su investitor, a projekat se finansira iz zajma Eksim banke Kine. Projekat izgradnje auto-puta Surčin-Obrenovac podrazumeva izgradnju četiri vozne i dve zaustavne trake, u ukupnoj širini od 29 metara. Glavni izvođač je kineska kompanija China Communications Construction, čija je ćerka firma China Road and Bridge Corporation (CRBC) gradila i Pupinov most na Dunavu između Zemuna i Borče.

Zajedno sa već otvorenim deonicama: Obrenovac-Ub, Lajkovac-Ljig, Ub-Lajkovac i Ljig-Preljina činiće auto-put od Beograda do Preljine kod Čačka u dužini oko 120 kilometara. Očekuje se da u martu 2020. počnu i radovi na spajanju Novog Beograda sa Surčinom odnosno pravljenju gradskog auto-puta u dužini od 7,9 kilometara. Pored toga, na trasi Koridora 11 prema Crnoj Gori, do kraja 2021. trebalo bi da bude završena i deonica od Čačka do Požege.

Najavljeno je da bi ugovor za nastavak gradnje auto-puta od Požege do Duge Poljane mogao da bude potpisan tokom 2020. i onda bi ostalo još poslednji deo auto-puta do Boljara na granici sa Crnom Gorom.

 

IZVOR: TANJUG

 

Check Also

15360743055e493a780318b351519902_w640

Traži se mesto više: Sneg i čist vazduh prepunili hotele na Divčibarama

  Divčibare — Turistički poslenici na Divčibirama dočekali su sezonu spremnije i sa novim sadržajima. …

Powered by Master Media (TM)