Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / Očekuje se nova runda pregovora: Najavljen rast plata budžetskim korisnicima u Srpskoj, da li će svi dobiti isti iznos

Očekuje se nova runda pregovora: Najavljen rast plata budžetskim korisnicima u Srpskoj, da li će svi dobiti isti iznos

novac-konvertibilna-marka-15-872x610

 

Plata budžetskim korisnicima u Srpskoj trebalo bi ponovo da bude povećana od aprila, a sindikalci ovaj put neće tražiti da taj rast bude u procentu, već će zahtijevati određeni novčani iznos kako bi svi zaposleni dobili isto.

 

 

Sindikat uprave RS već je počeo pripreme za pregovore i realizaciju četvrtog koraka o povećanja plata na osnovu zaključenog Sporazuma za zaposlene u organima uprave i javnim službama sa Vladom RS.

– Na sjednici Republičkog odbora i Skupštine u februaru imaćemo jasan stav s kojim ćemo izaći pred Vladu RS kako bismo realizovati četvrti korak rasta plata. U obzir ćemo uzeti rast indeksa potrošačkih cijena i inflaciju u Srpskoj i srazmjerno tome trebalo bi da povećamo plate u javnom sektoru – rekao je prvi čovjek Sindikata uprave RS Božo Marić.

Naglasio je da će se zalagati da svi dobiju isti nominalni iznos povećanja plate te da ne bude rasta u procentu, kako bi izbjegli da se visoke plate znatno uvećavaju u odnosu na manja primanja.

 

 

srpskainfo.com

Check Also

216947

Vipotnik u Višegradu o rješavanju problema plutajućeg otpada (VIDEO)

    Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Bojan Vipotnik, razgovarao je …

Powered by Master Media (TM)