Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Obavještenje Komunalne policije o čišćenju snijega i leda ispred i oko svojih objekata

Obavještenje Komunalne policije o čišćenju snijega i leda ispred i oko svojih objekata

snijeg26

Obavještavamo Vas da se prema čl. 17. Odluke o komunalnom redu Opštine Višegrad uklanjanje snijega i leda sa trotoara koji se nalazi ispred zgrade, odnosno pripadajuće građevinske parcele ispred stambeno-poslovnih zgrada i poslovnih prostora dužna da vrše pravna i fizička lica koja koriste te nepokretnosti kao vlasnici, odnosno korisnici nepokretnosti, ili kao zakupci ili kao neposredni držaoci te nepokretnosti.

Uklanjanje snijega i leda oko montažnih objekata privremenog karaktera postavljenih na javnoj površini opštine Višegrad dužno  je da vrši lice kome je odobreno postavljanje tog objekta.

Uklanjanje snijega i leda sa trotoara vrši se u širini postojećeg trotoara a najmanje od 1,5m ako je trotoar širi, a u dužini parcele ili objekta koji se koristi tako da se ne zatrpavaju slivnici, a snijeg i led se odlažu tako da ne ometaju saobraćaj na kolovozu i prolaz pješaka trotoara.

Prema članu 18. navedene Odluke sa krovova i drugih spoljnih dijelova zgrade gdje postoji mogućnost pada ledenica i snijega na javnu površinu vlasnik odnosno korisnik stana ili zgrade dužan je da uklanja ledenice i snijeg radi sprječavanja i otklanjanja opasnosti za život i zdravlje ljudi i bezbjednost dobara i okoline.

 

Komunalna policija Opštine Višegrad će vršiti svakodnevnu kontrolu i preduzeti sve mjere i sankcije iz svoje nadležnosti propisane Zakonom i Odlukom protiv fizičkih i pravnih lica koja se ogluše o ovo obavještenje i upozorenje.

 

Visegrad Live pratite putem aplikacija za Android  i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

16886251745a60e4bd6eb37591671841_v4_big

Izložba dela Petra Lubarde u Andrićgradu

Reditelj Emir Kusturica otvorio je danas u galeriji “Petar Lubarda” u Andrićgradu izložbu “Petar Lubarda …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)