Breaking News
Home / Susjedne opštine / Novo Gorazde / Novo Goražde: Pronađena i oduzeta veća količina lijekova i medicinskih sredstava

Novo Goražde: Pronađena i oduzeta veća količina lijekova i medicinskih sredstava

86101191

Policijski službenici Policijske stanice Novo Goražde su, 07.12.2017. godine, u 10,30 časova, na magistralnom putu M20, u ul. Božidara Goraždanina, opština Novo Goražde, zaustavili vozilo marke „Fiat“, kojim je upravljao M.M. iz Prijepolja, sa privremenim boravkom u Novom Goraždu, te je prilikom kontrole uočeno da isti u navdenom vozilu prevozi razne vrste lijekova i medicinksih sredstava.

Naime, lice M.M. je u vozilu prevozio veću količinu lijekova i medicinskih sredstava  za potrebe stomatoloških ordinacija, a za iste nije posjedovao prateću dokumentaciju. O  događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Srajevo koji je dao usmenu saglasnost  da se preduzmu sve mjere i radnje na rasvetljavanju krivičnog djela „Nedozvoljena trgovina“. Lice M.M. je lišeno slobode, a policijski službenici su od istog  oduzeli, uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, pronađene lijekove i medicinska sredstva čija vrijednost prelazi iznos od 25.000,00 KM.

Protiv lica M.M. slijedi izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo  zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljena trgovina“ .

mup.vladars.net

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

mup

Pronađeni izvršioci krivičnih djela „Teške krađe“

U saradnji sa policijskim službenicima MUP-a FBiH Sarajevskog kantona na području grada Sarajevo lišena su  …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)