Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / Novina u turističkoj ponudi Užica: Ovaj spust Đetinjom ne bi trebalo da propustite

Novina u turističkoj ponudi Užica: Ovaj spust Đetinjom ne bi trebalo da propustite

uzice

 

U okviru projekta Unapređenje turističke infrastrukture u regiji Zapadna Srbija u Užicu je nabavljeno 10 kajaka kojima će se posetioci voziti stazom dugom 900 metara kanjonom reke Đetinje. Prošle godine uz pomoć Ministarstva turizma sa 1,4 miliona dinara nabavljeni su kajaci, urađeno pristanište, stavljena zaštitna ograda na brani, a iz gradskog budžeta urađene su pristupne stepenice.

 

 

“Zelena staza klisurom reke Đetinje je 2017. godine dobila drugu nagradu za izuzetnost u Evropi što dovoljno govori o njenoj lepoti, a mi smo se potrudili da dodatnim sadržajima privučemo turiste u Užice. Zadovoljstvo nam je što od ove godine u našoj turističkoj ponudi imamo kajake, koji će moći da se iznajmljuju svakoga dana od 11 do 20 časova. Imamo u ponudi 8 kajaka koji su prilagođeni za početnike. U klisuri reke Đetinje doživljaj na vodi, potpuno je drugačiji u odnosu na šetnju, to je nešto zaista predivno i ovim putem pozivam sve građane da uživaju u ovoj vožnji kajacima”, rekao je Miroslav Rađen, direktor TO Regije Zapadna Srbija.

Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu turizma, podsetio je da je u prošloj godini izdvojeno 22 miliona dinara za citadelu na Starom gradu, 2 miliona dinara za zip lajn i oko 1,5 miliona dinara za projekat u okviru kojeg su izgrađeni pontoni i kajaci.

 

 

“Od 2015. godine do danas više od 90 miliona dinara izdvojeno je za projekte u Gradu Užicu, preko 40 miliona dinara opredelili smo Turističkoj organizaciji Regija Zapadna Srbija koja je u svim lokalnim samouprava koje je čine gradila različite sadržaje”, naveo je Knežević.

Ideja je da se i u narednom periodu razvijaju novi sadržaji kako bi gosti koji dolaze u ovaj kraj kvalitetnije, raznovrsnije provodili svoje vreme. Iznajmljivanje kajaka, u kome mogu da se voze dve osobe je 500 dinara, navodi se na sajtu Grada Užica.

 

b92.net

Check Also

uzice-karadara_620x0

Na teritoriji Zlatiborskog okruga još jedan potvrđen slučaj: Treći Era sa koronom

  UŽICE – Na teritoriji Zlatiborskog okruga potvrđen je još jedan, ukupno treći slučaj infekcije …

Powered by Master Media (TM)