Breaking News
Home / Susjedne opštine / Foča / Novi udar na KLADIONIČARSKU MAFIJU u Foči: Prevarili 1.300 građana i zaradili 800.000 KM

Novi udar na KLADIONIČARSKU MAFIJU u Foči: Prevarili 1.300 građana i zaradili 800.000 KM

ENTktkqTURBXy80NTQxNzIzYzQ0YTYwNjE4M2JlOTc5ZjE3M2UxMzJmOS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Nastavkom akcije „Dojava“ na području Foče razbijena je nova kladioničarska mafija, za koju se sumnja da je ojadila građane za oko 800.000 maraka.

Iz PU Foča saopštili su da su uhapsili 12 osumnjičenih, a kako nezvanično saznajemo lisice na ruke stavljene su Vladanu Živanoviću, Dejanu Simoviću, Nikoli Šolaji, Jasenku Muminoviću, Milanu Kovaču, Nemanji Vladičiću, Milanu Jokanoviću, Miljanu Krsmanoviću, Radojici Radoviću, Milivoju Elezu, Ivanu Đukiću i Predragu Mandiću.

Prema našim informacijama inspektori sumnjaju da je svaki od njih prevarama preko „Fejsbuka“ zaradio više od 50.000 maraka.

 

Izvor blizak istrazi pojasnio je da se uhapšeni nisu pokušavali prikriti, već su se duže vremena bahato ponašali i po klubovima trošili ogromne količine novca.

Prema njegovim rečima oni su lakoverne građane varali na sličan način kao i 17 Fočaka koji su uhapšeni početkom juna u akciji „Dojava“.

Iz Policijske uprave Foča su potvrdili da su, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, nastavili akciju “Dojava”, te da je pretreseno 12 lokacija. Uhapšenu dvanaestoricu terete za prevare i pranje novca.

-U pretresima su privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku i koji će biti predmet veštačenja – rekli su u policiji.

Do zaključenja ovog broja „EuroBlica“ svi uhapšeni su bili na kriminalističkoj obradi u policijskoj stanici, posle čega će biti predati u nadležnost tužilaštva.

U policiji su precizirali da je oštećeno više od 1.300 ljudi, koji žive na prostoru bivše Jugoslavije, ali i zemalja Zapadne Evrope. Istraga se nastavlja, i moguće je da će biti identifikovano još osumnjičenih, ali i oštećenih građana.

Fočanska policija je, podsetimo, početkom juna uhapsila 17 Fočaka zbog sumnje da su prevarili više od 300 kladioničara, kojim su uzimali pare, a zauzvrat im putem „Fejsbuka“ i drugih društvenih mreža slali informacije o navodno nameštenim utakmicama.

 

Tada je objavljeno da je šteta višemilionska, te da je u tom, prvom navratu, zaplenjeno pet skupocenih automobila marke „audi“, „BMW“ i „pasat“, kao i više mobilnih telefona i ostaih predmeta.

– Sistem prevara je bio veoma dobro razrađen. Kada bi imali „dobro“ veče dešavalo se da od prevarenih uzmu i po više hiljada maraka, jer je bilo i velikih uplata – pojasnio je izvor uključen u istragu.

Način varanja građana

Uhapšeni u akciji „Dojava“ imali su razrađen način prevara. Oni bi izabrali utakmicu i zatim bi ponudili većem broju građana da im u zamenu za novac jave tačan rezultat. Kada skupe dovoljno naivnih, jednoj trećini bi rekli da će pobediti domaćin, drugoj da će biti nerešeno i trećoj da pobeđuju gosti. Nakon završene utakmice one koji nisu pogodili rezultat bili bi blokirani na društvenim mrežama, a onoj trećina sa tačnim rezultatima ponovo na isti način bi ponudili rezultate. Naravno sada bi uplata bila mnogo veća.

blic.rs

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

mup

Pretresi u Foči: Zbog pranja novca uhapšeno 11 lica

Policijski službenici Policijske Uprave Foča nastavili su aktivnosti u sklopu operativne akcije kodnog naziva ‘Dojave’, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)