Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / Novac za izgradnju plastenika i opremanje farmi u RS: Ministarstvo poljoprivrede pripremilo podsticaje za kapitalne investicije

Novac za izgradnju plastenika i opremanje farmi u RS: Ministarstvo poljoprivrede pripremilo podsticaje za kapitalne investicije

Poljoprivreda-Foto-shutterstock-1

 

Poljoprivrednici u Srpskoj od petka, 3. maja, imaće priliku da podnesu zahtjeve da im se odbore novčani posticaji za kapitalne investicije.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS ističu da će pravo da se prijave na javni poziv za podnošenje ovih zahtjeva, a koji će biti objavljen u petak, imati proizvođači koji su registrovani u registru poljoprivrednih gazdinstava, koji su ažurirali podatke u registru do 15. maja ove godine, platili protivgradnu zaštitu, te koji su prijavili doprinose za penzijsko i zdravstveno osiguranje za 2018. godinu.

 

 

– Ove godine poljoprivrednici će moći da se prijave za investicije u poljoprivrednu mehanizaciju, odnosno traktore i traktorske priključke, investicije u stočarsku proizvodnju, kao što su izgradnja objekata, oprema za farme i za pčelarstvo, zatim investicije u biljnoj proizvodnji, kao što su izgradnja plastenika, podizanje višegodišnjih zasada, te postavljanje protivgradnih mreža, zatim investicije u sortiranje, pakovanje i preradu poljoprivrednih proizvoda na gazdinstvu, nabavku tehnološke opreme, kao i investicije u nabavku opreme za navodnjavanje – navode iz ovog ministarstva.

 

 

 

Kako dodaju, pravo na ostvarivanje ovih podsticaja imaće korisnici koji su ulaganja završili do 14. marta ove godine, osim za ulaganja u podizanje voćnih zasada koja su urađena od 1. jula 2018. pa do isteka ovog javnog poziva.

srpskainfo.com

Check Also

CFA5EE8B-EDCC-4BF0-A5FC-5C9F12D89728

Zeljković o novoj školskoj godini – hoće li učenici ponovo u klupe? (VIDEO)

Nastava u školama u Republici Srpskoj od nove školske godine neće se odvijati na način …

Powered by Master Media (TM)