Breaking News
Home / Zanimljivosti / Turizam / Nova turistička atrakcija “Grada sunca”: Dovršena Varoš čaršija

Nova turistička atrakcija “Grada sunca”: Dovršena Varoš čaršija

20220103142602_698860

 

U “Gradu sunca” kod Trebinja završeni su radovi na izgradnji i opremanju Varoš čaršije, kompleksa koji se prostire na 3.500 kvadratnih metara i koji će, kada bude svečano otvoren na proljeće, zasigurno upotpuniti bogatu turističku ponudu cijelog Trebinja.

“Cjelokupan kompleks odiše etno stilom i ima autentične građevinske i arhitektonske karakteristike hercegovačkoga podneblja, ali i sva ostala eko i etno obilježja kraja u kojem se nalazi, a u njegovu izgradnju uloženo je preko 10 miliona KM”, kazala je Milica Mijanović, generalna direktorica “RDT Svislajon” Trebinje.

 

 

U samom kompleksu nalaze se Knežev konak, Begova kuća, aščinica s vinotekom, pivnicom i orijentalnim restoranom. Tu je srednjovjekovni trg s dućanima, ćevabdžinicama, buregdžinicama i poslastičarnicama, kao i brojne zanatske radnje i prodavnice koje će ponuditi autohtone sorte hrane i pića.

“Zahvaljujući viziji Rodoljuba Draškovića, predsjednika poslovnog sistema ‘Svislajon Takovo’, i požrtvovanom i napornom radu svih zaposlenih u poslovnom sistemu u Trebinju dobili smo jedan autentičan objekat, koji će omogućiti posjetiocima da dodatno uživaju u kulturnim i zabavnim dešavanjima”, istakla je Mijanovićeva.

Ona je napomenula da se izgradnjom Varoš čaršije ne završavaju radovi na izgradnji kompleksa “Grad sunca”, nego se već u prvoj polovini ove godine očekuje početak radova na novoj velikoj investiciji – izgradnji novog kompleksa od 3.500 stambenih jedinica.

nezavisne.com

 

 

Check Also

maxresdefault

Balkantrip TV : EMISIJA OD BANJE DO BANJE VILINA VLAS

    BalkanTrip TV Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i  pridružite se u našoj  Viber zajednicu.     Best …

Powered by Master Media (TM)