Breaking News
Home / Zanimljivosti / Nova Fiat Panda Waze

Nova Fiat Panda Waze

Fiat-Panda_Waze-19

 

Novi izgled i novi motori za ovu posebnu seriju modela koja sada uključuje 0,9-litarski TwinAir motor sa 85 KS takođe i u 4×2 verziji, a novina su i šest novih dvobojnih varijanti spoljašnjosti, ukrašenih „Waze“ značkom i sjajnim crnim detaljima na zaštitnoj ploči, ručkama vrata i poklopcima retrovizora, a tu su i dvobojni naplatci od 15 inča.

 

Nova Panda Waze, evolucija najdruštvenijeg gradskog automobila ikada, stiže u Fiat salone. Uspeh prve verzije, naročito među mlađim vozačima, već u toku prve godine potvrđen je time što je ovaj model doprineo rastu prodaje Cross verzije modela Panda u Evropi od 45 odsto. Fiat Panda je najprodavaniji gradski automobil u Evropi već 15 godina i apsolutno najprodavaniji automobil u Italiji od 2012. godine.

 

 

 

Novo posebno izdanje izdvaja se po „Waze“ znački iznad prednjih blatobrana i novoj, po prvi put dostupnoj dvobojnoj kombinaciji spoljašnjosti. Crni krov može da se upari sa ostalim bojama iz palete, konkretno to su Gelato White (bela), Giotto Blue (plava), Sole Yellow (žuta), Moda Grey (siva), Amore Red (crvena) i metalik siva – Colosseo Grey. Kao upečatljiv kontrast spoljašnjosti, ovaj automobil ima sjajno-crne detalje na zaštitnoj ploči, ručkama vrata i poklopcima retrovizora. Celokupan izgled zaokružuju dvobojni naplatci od 15 inča. S druge strane, unutra se nalaze sedišta presvučena crnom tkaninom, a štep u beloj i zelenoj boji daje enterijeru mladalački i dinamičan stil.

 

Jedna od većih novina je uvođenje u ponudu 0,9-litarskog TwinAir motora od 85 KS koji je uparen sa manuelnim menjačem, a pogon na prednjim točkovima garantuje živahnu, ali u isto vreme i štedljivu vožnju kao i odličan nivo udobnosti čak i pri višem broju obrtaja. Paleta motora uključuje i 1,2-litarski benzinac od 69 KS sa manuelnim menjačem i pogonom na prednjoj osovini, kao i 0,9-litarski benzinski TwinAir motor od 85 KS sa manuelnim menjačem i pogonom na sva četiri točka.

 

Nova Panda Waze nadovezuje se na trend tehnologije jednostavne za korišćenje koji je započet 2018. godine pojavljivanjem prvog gradskog automobila u segmentu koji je ponudio integraciju sa čuvenom Waze aplikacijom za navigaciju u sklopu Panda U-Connect aplikacije. Ova digitalna kombinacija, koju je razvio Mopar – brend koji je u okviru FCA grupe zadužen za proizvode i usluge koji se kupuju nakon što automobil izađe iz fabrike – ispred drugih je zbog velikog broja usluga koje su uključene u cenu automobila.

 

Nova Panda Waze integrisana je sa dve pametne aplikacije – Waze i Panda U-Connect – koje mogu istovremeno da se koriste. Integrisanjem pruža se mogućnost odabira najpogodnijih benzinskih stanica ili najbližeg servisnog centra koji Waze lako i brzo pronađe kada je potrebno da se matoči gorivo ili ako je pritisak u pneumaticima nizak, primera radi. Waze je besplatna aplikacija za navigaciju koja izveštava o stanju na putevima u realnom vremenu kroz aktivnu zajednicu od preko 115 miliona korisnika tako da može da prepozna najbolju rutu i uštedeti vreme tokom dnevnih putovanja.

 

 

“Panda U-Connect” je aplikacija koja omogućava da se koristi telefon kao produžetak automobila i da se uspostavi direktna interakcija sa ekranom uređaja. Nalazi se na posebnom postolju na instrument tabli što omogućava korišćenje Radio U-Connect Mobile, a pri tom da bude povezan na potpuno bezbedan način. Jedna od funkcija u sklopu aplikacije može da se koristi za snimanje video sadržaja i fotografija tokom vožnje nakon čega će one da budu sačuvane u galeriji pametnog telefona spremne da se podele sa prijateljima. Štaviše, aplikacija Panda U-Connect takođe koristi uslugu  „Find my Car“ (pronađi moj automobil), kako bi podsetila vozača gde je parkirao automobil, “My Car” (moj automobil) kako bi se proverili parametri automobila usput direktno povezuje sa  korisničkim centrom kompanije Fiat. Konačno, kada se aktivira, the „Object Reminder“ (podsetnik o stvarima) funkcija podseća vozača da ne zaboravi svoje stvari u automobilu prilikom izlaženja.

 

I za kraj, Mopar® Connect, novi komplet usluga namenjenih bezbednosti i praćenjem automobila na daljinu, uključujući i pomoć u slučaju nezgode i lociranje automobila u slučaju krađe, dostupan je na zahtev u okviru novog modela Panda Waze. Takođe, vozač može da prati nekoliko funkcija automobila daljinski, kao što je prekoračenje određene brzine ili napuštanje naznačene oblasti na mapi ili da kontroliše zaključavanje i otključavanje vrata.

 

Novi Panda Waze ostvario je pravu misiju jednog Fiat modela, da napravi najpametnija rešenja, koja pojednostavljuju i poboljšavaju život za volanom, po pristupačnoj ceni.

 

netauto.rs

Check Also

22854609_1778782838799705_144606956_n

Zašto je bitno jesenje oranje

  Posle jesenje setve slobodno zemljište treba poorati duboko i nađubriti stajnjakom i mineralnim hranivima. …

Powered by Master Media (TM)