Breaking News
Home / Susjedne opštine / Bajina Bašta / Nova atrakcija Bajine Bašte: Izgrađen vidikovac sa kojeg se pruža najlepša panorama Drine i Perućca

Nova atrakcija Bajine Bašte: Izgrađen vidikovac sa kojeg se pruža najlepša panorama Drine i Perućca

vidikovac-zelenika-bajina-basta-foto-drina-info-2-830x0

 

Projekat za vidikovac izradio je beogradski Siar Studio DOO, a finansiran je od strane Turističke organizacije “Tara-Drina” Bajina Bašta

Bajina Bašta je opština poznata po brojnim turističkim atrakcijama od kojih posebno zanimljive tačke predstavljaju vidikovci. Od ovog avgusta pored nadaleko čuvene Banjske stene, Sokolarice, Sjeniča, Kapije Podrinja i drugih ovo podrinsko mesto krasi i novi uređen vidikovac Zelenika.

 

 

 

Vidikovac nazvan po imenu koje za Drinu Srbi koriste vekovima nalazi se pored puta Perućac – Mitrovac i sa njega se pruža jedan od najlepših pogleda na Drinu, HE “Bajina Bašta” i jezero Perućac, piše Drina info.

Na kaskadnom platou urađena je drvena ograda i postavljeno šest natkrivenih objekata, moderno i funkcionalno dizajniranih, sa stolicama, stolovima i ležaljkama koji posetiocima pružaju poseban ugođaj i uživanje u izuzetnom pogledu na ovaj deo Podrinja u Srbiji i Republici Srpskoj.

 

 

Investitor izgradnje i opremanja vidikovca Zelenika je Nacionalni park Tara, a inicijativa za izgradnju potekla je od Saveta korisnika NP Tara. Radove na vidikovcu izvela je Građevinsko-zanatska radnja III D GOLUB iz Bajine Bašte.

Projekat za vidikovac izradio je beogradski Siar Studio DOO, a finansiran je od strane Turističke organizacije “Tara-Drina” Bajina Bašta.

 

telegraf.rs

Check Also

Podloga2-1200x675

U novu zimsku sezonu sa brojnim infrastrukturnim novitetima

    Naše privredno društvo u predstojeću zimsku sezonu ulazi sa brojnim novitetima kada je …

Powered by Master Media (TM)