Breaking News
Home / Susjedne opštine / Rudo / NOTARU PET MESECI ZATVORA: Milomir Prorok (61) iz Rudog za lažnu prijavu osuđen u Okružnom sudu u Banjaluci

NOTARU PET MESECI ZATVORA: Milomir Prorok (61) iz Rudog za lažnu prijavu osuđen u Okružnom sudu u Banjaluci

43565_milomir-prorok-foto-glas-sr_f

 

MILOMIR Prorok (61), notar iz Rudog, osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na pet meseci zatvora zbog lažnog prijavljivanja krivičnog dela.
Prorok je proglašen krivim da je lažno prijavio da mu je sudija Okružnog suda u Istočnom Sarajevu Ranka Mršić poslala naredbu za pretres njegove imovine. Inače, nalog za pretres izdat je u sklopu istrage ubistva Milana Josipovića 2005, o kojem je Prorok ispitivan u policiji.

 

 

PRIZNANjE
OSUĐENI Milomir Prorok (na slici) priznao je da je fotografiju naredbe dobio od svog radnika. Tužilaštvo je navodilo da je Prorok u imeniku i “Viberu” na svom telefonu namerno preimenovao broj radnika sudijinim imenom, kako bi je optužio i manipulisao njenim imenom.

U presudi se navodi da je Prorok 5. februara 2018. lažno prikazao da mu je fotografiju naredbe o pretresu njegove imovine, preko aplikacije “Viber”, poslala sudija Mršić, iako je znao da je spornu fotografiju dobio od druge osobe.

– Tokom ispitivanja optuženi je policajcima u Istočnom Sarajevu pokazao fotografiju naredbe, sa potpisom Mršićeve, iako je znao da je naredbu poslao njegov radnik – navodi se u presudi.

 

 

U obrazloženju odluke sudija Blagoje Dragosavljević je pojasnio da sud smatra da je Prorok svesno lažno prijavio sudiju Mršić. Zbog toga se i ona našla pod istragom za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, koja je obustavljena nakon što je utvrđeno da Prorokove tvrdnje nisu tačne.

Tokom suđenja Prorok je tvrdio da je danima unapred znao da će ga policija pretresati, i da mu je tu informaciju dao okružni tužilac i prijatelj Dragan Ninković, koji je u junu ove godine izvršio samoubistvo.

 

novosti.rs

Check Also

44329_rudo-miroslavi-tri-zorke-r.m_f

IZ ŠAPCA POBEGAO OD TRI ZORKE: Kako živi Miroslav Đurović iz Nikolića kod Rudog

  MIROSLAV Đurović (50) pre više od 30 godina je otišao iz Rudog u Šabac …

Powered by Master Media (TM)