Breaking News
Home / Srbija / Niz obronke Zlatara do centra Nove Varoši: Zimska sezona u punom jeku

Niz obronke Zlatara do centra Nove Varoši: Zimska sezona u punom jeku

1981251745e1b351b01b47306756024_647x460

 

Zlatar planina se definitivno vratila u sam vrh kad su u pitanju srpske turističke destinacije. Nekad devastirana lokacija, sada je doživela svoj procvat, a zimska sezona je u punom jeku.

Svi smeštajni kapaciteti su popunjeni, a Novu Varoš i Zlatar planinu mahom posećuju gosti iz Srbije, ali i iz susedne Crne Gore.

Jedan od njih je i Miro Jovović koji iako živi na Žabljaku, ljubav prema skijanju ispunjava upravo na Zlataru.

Foto: RINA
Foto: RINA

“Na Žabljaku nema snega, pa sam se odlučio za komšijski Zlatar. Staze su dobre, kao i žičare tako da je skijanje na ovoj planini pravo uživanje”, rekao je Miro za RINU.

Ski staza “Briježđa” na Zlataru je duga 1200 metara, sa plavim i crvenim karakteristikama, te je pogodna i za takmičare i za rekreativce, a visinska razlika između podnožja i vrha je 300 metara.

Foto: RINA
Foto: RINA

Žičara je duga 850 metara, sa kapacitetom korpe za četiri osobe koja od podnožja do vrha skijaše vozi za nešto više od pet minuta. Ova staza, međutim, prava je retkost u Srbiji, ali i na Blakanu jer se spušta do samog centra opštine, što je neponovljiv osećaj za sve skijaše.

Prateći želje gostiju uz veliki predani rad, ova planina obogaćena je i brojnim sadržijama koji su značajno poboljšali turističku ponudu.

Foto: RINA
Foto: RINA

“Investitori su prepoznali Zlatar kao odlično mesto za ulaganje. Izgrađeni su novi apartmani i na taj način polako rešavamo naš ključni problem, a to je mali broj smeštajnih kapaciteta. Sada smo u prilici da ostavarimo rekordan broj noćenja”, naglasio je Branko Pucarević direktor TO Zlatar.

Da bi se došlo do ovakvih rezultata bila je neophodna i pomoć države. Zahvaljujući sredstvima koje je opredelila Vlada RS, Zlatar je od zaboravljene planine postao turistička atrakcija koja može da stane rame uz rame sa poznatim centrima.

Foto:RINA
Foto:RINA

“U toku 2019. godine dobili smo oko 50 novih objekata. Zlatar je postao veliko gradilište, a veliki planovi su i za 2020. godinu. Realizacija kapitalnih investicija ne bi bila moguća bez države, koja je do sad uložila oko jednu milijardu dinara za turistički razvoj”, izjavio je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Na stazi “Briježđa” ima oko 50 centimetara utabanog snega, što je predsulov za dobro skijanje, a cena ski pasa ove sezone za odrasle je 1000, a za decu 900 dinara.

b92.net

Check Also

GUGLsretenje

„Gugl” u znaku Dana državnosti Srbije

Najveći svetski Internet pretraživač „Gugl” posvetio je danas početnu stranu svog srpskog domena Danu državnosti …

Powered by Master Media (TM)