Breaking News
Home / Susjedne opštine / Foča / NINKOVIĆ OPERIŠE I PRED KAMERAMA

NINKOVIĆ OPERIŠE I PRED KAMERAMA

FOČA – Na Univerzitetskoj bolnici i Medicinskom fakultetu u Foči održan je međunarodni naučni simpozijum iz plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, posvećen pokojnom akademiku Boriši Staroviću, koji je prvi u bivšoj Jugoslaviji doktorirao na temu rekonstuktivne hirurgije šake.

U okviru simpozijuma najbolji plastični hirurg u svijetu dr Milomir Ninković, direktor Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Minhenu, obavio je pred svojim kolegama tri teške operacije mladih ljudi.

On je poznat i po tome što je prvi uradio plastičnu operaciju podlaktice i šake i napravio prvu rekonstukciju bešike.

„Radili smo na operaciji urođene anomalije šake, zatim povredu živca šake povezujući tetivne transfere koji se relativno rijetko izvode kako bi i kolege odavde vidjele kako se može rekonsturisati povrijeđena funkcija i omogućiti normalan život mladim ljudima“, rekao je Ninković.

On je dodao da su stručnjaci oblasti u Srbiji i BiH sami sebe potcijenili jer misle da se u svijetu radi neka ekskluzivna hirurgija.

„ I ti mladi ljudi ovdje rade jako kvalitetno samo što nemaju podrške u bolnicama, društvu i u politici“, dodao je Ninković.

„Svi mladi stručnjaci koji odu u inostranstvo uspiju jer su stimulisani i imaju podršku a i ovdje ima vrijednih, talentovanih i kreativnih ljekara koji su voljni da rade inzvanrednu hirurgiju“, istakao je Ninković.


Erić i Ninković
Šef odjeljenja za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Univerzitetske bolnice Foča docent Dražan Erić je potvrdio da se slične operacije rade i u ovoj zdravstvenoj ustan„Najveći domet iz ove oblasti rekonstuktivne hirurgije je operativni zahvat rekonstukcije kompletnog zida grudnog koša kod tumora a podsjećam da smo mladom Rogatičaninu uradili transplataciju šake, odnosno prstiju; „ rekao je Erić

Ovim operacijama i simpozijumu su prisustvovali su i specijalisti iz Istočnog Sarajeva, Sarajeva, Novog Sada, Tuzle i Zenice.

R. TASIĆ – visegradskevijesti.com

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

mup

Foča : Željeznom šipkom nanio tjelesne povrede u predjelu glave

Policijski službenici Policijske uprave Foča, 16.11.2017.godine oko 16,15 časova su lišili slobode lice Đ.M. (1965) …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)