Breaking News
Home / Srbija / Nemački auto-delovi uskoro iz Čačka

Nemački auto-delovi uskoro iz Čačka

20-sr-nemacki-tan_620x0

NAJAVA predsednika Srbije Aleksandra Vučića – prilikom otvaranja tunela “Brančić” kod Ljiga – da će, zahvaljujući novom auto-putu od Čačka do Obrenovca, u grad na Moravi stići strani investitor uskoro će se i ostvariti. Nemačka kompanija “Vorverk autotek”, veliki proizvođač rezervnih delova za auto-industriju, odlučila je da na oko šest hektara u industrijskoj zoni u Preljini izgradi pogon u kojem će zaposliti 1.000 radnika.

– Nemci će uložiti nešto manje od 50 miliona evra, samo ove godine će izgraditi 40.000 kvadrata hala, a tokom narednih šest će njihova proizvodnja biti organizovana na čak 65.000 kvadratnih metara. Biće tu i Centar za testiranje, dok će se edukacija radnika obavljati u Nemačkoj i Poljskoj – kaže gradonačelnik Milun Todorović – i podseća na to da ova porodična firma iz Vupertala postoji već gotovo dva veka i veliki je dobavljač za “Audi”, “Dajmer-Krajsler”, “Folksvagen”, BMV, “Porše”, “Bentli”…

 

Pregovore sa ovom firmom Aleksandar Vučić je započeo još kao premijer Srbije, a uspešno ih je – na zadovoljstvo svih, a posebno žitelja Moravičkog okruga – završio kao predsednik države.

– Osim mogućnosti da im obezbedimo kvalifikovanu radnu snagu, investitora je privukao i auto-put, pa smo u prilici da otvorimo veliko poglavlje u industrijalizaciji i razvoju čitave centralne Srbije – zaključio je Todorović.

novosti.rs

Check Also

q7Ik9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWldVN01EQV8vMDNjNDk5ZjU1YjAzZmNiMDBiMWNmNDc3M2M2NzdkYmIuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Preminuo glumac Miodrag Radovanović Mrgud

  Poznati glumac Miodrag Radovanović (1929) preminuo je u Beogradu posle kraće, teške bolesti, saopštilo …

Powered by Master Media (TM)