Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / NEMA ŠTA DA SE ČEKA! Ako poslodavci neće za sto, sindikat će tražiti da Vlada Srpske poveća minimalac

NEMA ŠTA DA SE ČEKA! Ako poslodavci neće za sto, sindikat će tražiti da Vlada Srpske poveća minimalac

viskovic-sa-predstavnicima-sindikata-2-872x610

 

Pregovori o povećanju minimalca u Republici Srpskoj, koji trenutno iznosi 650 KM, podigli su veliku prašinu u javnosti, ali su ubrzo zapeli, pa više nikom nije jasno da li će najniža plata biti povećana i kada će se to desiti.

Iz Saveza sindikata RS poručuju da ne odustaju od svojih zahtjeva. Traže da se što prije ponovo zakaže sjednica Ekonomsko-socijalnog savjeta RS i nadaju se da će predstavnici poslodavaca sjesti za pregovarački sto.

 

 

 

Kako nezvanično saznajemo, predsjednica Saveza sindikata RS Ranka Mišić je, upravo zbog usporenih pregovora o minimalcu, nedavno tražila da se sastane s premijerom Srpske Radovanom Viškovićem, ali do toga sastanka nije došlo jer je Višković u izolaciji, zbog korona virusa.

Kako za Srpskainfo kaže generalni sekretar Saveza sindikata RS, Goran Stanković, očekuje se da ministar rada Duško Milunović, kao predsjednik Ekonomsko-socijalnog savjeta RS, zakaže sjednicu ovog savjeta u toku iduće sedmice.

– Nadamo se da će se poslodavci odazvati na ovaj poziv i da ćemo se, kao socijalni partneri, dogovoriti o iznosu najniže plate u Srpskoj. Ako se to ipak ne desi, Savez sindikata RS će Vladi RS uputiti zahtjev za utvrđivanje najniže plate, u skladu sa Zakonom o radu – kaže Stanković.

Generalni sekretar Saveza sindikata RS je poručio da najniža plata mora biti povećana, dodajući da to i ne bi bilo povećanje nego samo “vanredno usklađivanje najniže plate”, zbog inflacije i poskupljenja životnih namirnica i energenata.

 

srpskainfo.com

 

Check Also

racic

Račić: Od sljedeće godine direktan let za Atinu

  Očekujemo nove letove za Atinu ili neko grčko ostrvo, rekao je direktor Aerodroma Banjaluka …

Powered by Master Media (TM)