Breaking News
Home / Susjedne opštine / Bajina Bašta / NAJGORI DAN ZA UŽIČKI KRAJ Zaraženo 100 ljudi, korona odnijela još četiri života

NAJGORI DAN ZA UŽIČKI KRAJ Zaraženo 100 ljudi, korona odnijela još četiri života

virus-korona-institut-za-javno-zdravstvo-RS-30-foto-S-PASALIC

 

Poslije dva izvještaja Zavoda za javno zdravlje Užice, koja su davala optimizam da se korona virus stišava u Zlatiborskom okrugu, sinoć je stigao novi sa brojkama koje ukazuju da se epidemija ne smiruje.

Čak 100 novih slučajeva korona virusa, najviše do sada, potvrđeno je u Zlalatiborskom okrugu za nekoliko dana. Pritom, Zavod za javno zdravlje izvijestio je da su prema podacima zdravstvenih ustanova preminule još četiri osobe, s tim da se ne navodi u kom vremenskom roku, piše Blic.

Među novozaraženima 30 je iz Užica, 17 iz Nove Varoši, 16 iz Požege, 13 iz Čajetine, 11 iz Sjenice, pet iz Prijepolja, četiri iz Bajine Bašte, dve iz Arilja i po jedna iz Kosjerića i Priboja. Od početka epidemije do danas u Zlatiborskom okrugu registrovana su 872 slučaja korona virusa. Najveći okrug u Srbiji danas ima preko četiri puta više zaraženih nego prije 20 dana. U istom vremenskom periodu u Užicu je za šest puta uvećan broj zaraženih, a u Sjenici i Čajetini brojke su uvećane petostruko.

Među preminulima su dve osobe iz Sjenice – jedna muškog, druga ženskog pola, i po jedan muškarac iz Čajetine i Požege.

Kapaciteti užičke bolnice, u kojoj se među 323 pacijenta 304 ima simptome korona virusa, su popunjeni zbog čega se od danas pacijenti iz ove zdravstvene ustanove prebacuju u Specijalnu bolnicu „Čigota“ na Zlatiboru. U „Čitogi“ će se, kako je rečeno, zbrinjavati lakši pacijenti sa simptomima korona virusa.

 

srpskainfo.com

 

Check Also

168539

Višegrad : 1 novi slučaja korona virusa, 3 iz Foče, 1 iz Čajniča

  Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u …

Powered by Master Media (TM)