Breaking News
Home / Susjedne opštine / Bajina Bašta / Naglo pogoršanje u Zlatiborskom okrugu

Naglo pogoršanje u Zlatiborskom okrugu

21141737075ea69a131678d048184968_v4_big

 

U poslednja 24 h sa područja Zlatiborskog okruga testirano je 49 osoba, od kojih je devet pozitivno na koronavirus. Preminule su još dve osobe.

Tako taj okrug beleži 106 potvrđenih slučajeva infekcije, a potvrđena su i dva nova smrtna slučaja.

Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je da su po tri nova pozitivna slučaja na kovid 19 zabeležena u Požegi i Bajinoj Bašti, dva u Priboju i jedan u Arilju, dok su preminuli muškarci iz Nove Varoši i Užica, starosti 87 i 65 godina.

Od početka epidemije do danas testirano je 926 osoba i najveći broj obolelih i izlečenih u Zlatiborskom okrugu beleže Užice i Bajina Bašta sa 30 i 21 zaraženih i sa po pet oporavljenih.

Slede Arilje i Nova Varoš sa 11 i 10 potvrđenih slučajeva, a jedan pacijent iz Nove Varoši se izlečio.

Prijepolje, Priboj i Požega beleže po devet obolelih i po dva oporavljena iz Priboja i Požege i jednog izlečenog iz Prijepolja.

Sjenica ima registrovanih pet pozitivnih i jednog oporavljenog, dok Čajetina ima dva potvrđena slučaja infekcije i ti pacijenti su se oporavili.

 

 

Do sada je oporavljeno ukupno 19 pacijenata.

Broj umrlih od virusa korona sa područja Zlatiborskog okruga iznosi devet, po dva pacijenta iz Prijepolja, Arilja i Nove Varoši i još troje njih iz Užica, Bajine Bašte i Priboja.

Kosjerić je jedina opština u tom okrugu koja nema nijedan slučaj infekcije kovidom 19.

Podsetimo zbog teže situacije Vlasotince je takođe sinoć, zbog velikog broja novozaraženih, od opštnski Krizni štab zatražio je od republičkog da se odloži ublažavanje mera najavljeno za danas.

IZVOR: TANJUG

Check Also

Zlatiborski-reli-2020

Zlatiborski rally otvara sezonu Šampionata Srbije

  Šampionat Srbije u reliju ove sezone otvara Zlatiborski reli – Gold Gondola, koji će …

Powered by Master Media (TM)