Breaking News
Home / Susjedne opštine / Čajniče / MUP Srpske: U nastavku akcije “Vektor 1” uhapšena tri lica u Čajniču

MUP Srpske: U nastavku akcije “Vektor 1” uhapšena tri lica u Čajniču

116989

 

Policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova su po naredbi Osnovnog suda Foča, a uz kordinaciju Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju nastavili realizaciju operativne akcije kodnog naziva “Vektor 1” u okviru koje su slobode lišili tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela “Prevara” i “Pranje novca”.

Slobode su lišeni B.S. i M.R. iz Čajniča i M.K. iz Foče , trenutno nastanjen u Čajniču, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Foča izvršen je pretres kuća i prostorija koje koriste osumnjičena lica i tom prilikom je pronađeno i oduzeto: računar, tablet, više komada različitih mobilnih telefona, SIM kartica, nosača SIM kartica, uplatnice, isplatnice i evidencije koje se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima, kao i automobil marke “Audi A6”, četvorocikl marke “CF Moto TERRALANDER 800”, novac u iznosu od oko 8000 KM, poluautomatska puška tzv. “papovka”, osam komada ručnih bombi, oko 800 komada bojeve municije raznog kalibra i tri štapina, navodi se u saopštenju MUP-a.

 

 

 

– Nakon izvršene kriminalističke obrade, uz saglasnost postupajućeg tužioca OЈT Trebinje, navedena lica su nakon izvršene kriminalističke obrade, puštena na slobodu, dok će protiv njih biti podnesen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima nadležnom tužilaštvu – navode iz MUP-a

Kroz realizaciju akcije utvrđeno je da su navedena krivična djela vezana za lažne dojave o namještenim sportskim mečevima.

RTRS

Check Also

10613_cajnice-rogatica-sokolac-ispunjen-plan-sece-r.m._f

ISPUNILI POLUGODIŠNjI PLAN: Šumska gazdinstva iz Čajniča, Rogatice i Sokoca uspešna i pored epidemije

  Zajedničko za Čajniče i Sokolac je da im se centar grada nalazi na 800 …

Powered by Master Media (TM)