Breaking News
Home / RS - BIH / Aktuelnosti RS - BIH / MUP Republike Srpske sprovodi kampanju „Stop korupciji“

MUP Republike Srpske sprovodi kampanju „Stop korupciji“

v_51421109

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Ambasadom SAD BiH, ICITAP programom, sprovodi danas na Trgu Krajine u Banjaluci preventivnu kampanju „Stop korupciji“. Policijski službenici su ovom prilikom dijelili promotivni materijal i edukovali građane u vezi sa procedurama prijave i procesuiranjem krivičnog djela korupcija, a građani su u vezi sa tim mogli da na licu mjesta ispune upitnik.


Načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka Miroslav Kalabić rekao je da je u Republici Srpskoj u ovoj godini otkriveno 310 krivičnih djela korupcije i podneseno 179 izvještaja protiv 252 lica. Načelnik Kalabić istakao je da su građani jedan od osnovnih partnera i izvora informacija koja se odnose na koruptivnih krivičnih djela, te da je policija dužna da zajedno sa nadležnim tužilaštvima postupa po informacijama koje dobije u vezi sa korupcijom.
Takođe, on je pozvao je građane da se obrate policiji i prijave korupciju na besplatnu info-liniju 122, na broj 051/219-300 ili putem internet adrese MUP-a Republike Srpske, odnosno aplikacije „Prijavi korupciju“.

 

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić izjavila je da su tužilaštva u Republici Srpskoj u 11 mjeseci tekuće godine podigla 57 optužnica protiv 73 lica za koruptivna krivična djela, i to najčešće za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, primanje i davanje mita i trgovinu uticajem. Takođe, istakla je da prema podacima Visokog sudskog i tužilačkog savjeta u više od 50 odsto slučajeva izriču se uslovne osude.

mup.vladars.net

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

zSHktkqTURBXy85NGU4OTNjNWU0YTliY2U3ZjlkZGZkOTZiZDQ5ZTdjNy5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

RECEPT ĆE BITI OBAVEZAN I ZA BRUFEN Zdravstvena inspekcija češlja apoteke u Srpskoj

Rapten K, analgin 500 mg, brufen 400 mg, rapten duo i hloramfenikol samo su neki …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)