Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Politika RS / Milovan Bjelica: Kandidivaću se za predsednika SDS!

Milovan Bjelica: Kandidivaću se za predsednika SDS!

FOTO-SDS-Sokolac-Milovan-Ci_620x0

 

Milovan Bjelica, načelnik Sokoca i potpredsednik Srpske demokratske stranke poručio je da će se kandidovati na narednim unutarstranačkim izborima za poziciju predsednika stranke.

– Kandidovaću se. Sigurno ću se kandidovati. Do sada nikada nisam izgubio na izborima. Biran sam redovno za člana Glavnog odbora. Sada ukazujem na propuste stranke i pravce kojima ne treba ići – poručio je Bjelica gostujući u jednoj televizijskoj emisiji.

 

 

On smatra da lider SDS Vukota Govedarica treba biti smenjen sa te pozicije, a na pitanje ko bi ga po njegovom mišljenju mogao zameniti, Bjelica je spomenuo još nekoliko imena.

Prema njemu, kvalitetni kandidati za pomenutu poziciju bili bi i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, kao i predsednik Glavnog odbora SDS i načelnik Teslića Milan Miličević.

– Govedarica je potreban SDS, ali ne kao predsednik, nego kao član Glavnog odbora, kao predsednik Regionalnog odbora… Nema nas puno da bi sada mogli da se opraštamo od nekih. Moramo uvažiti realnost. Govedarica nije našao zajednički jezik ni sa odborima u Doboju, Zvorniku ni sa Bijeljinom, ni sa Istočnim Sarajevom, ocenio je Bjelica.

 

Dodaje kako je lider SDS rekao da se neće kandidovati na sledećim izborima unutar stranke.

– Ali vreme čini svoje. Mi smo izgubili Doboj, to je katastrofa, debakl, propast. To je bio najjači Gradski odbor u BiH. On je raspustio dobojski Gradski odbor, nije imao alternativu, nego je sam sebe imenovao za poverenika, Mektić mu je bio desna ruka. Išao je s njim, ne znam kako se vodio u papirima. Onda se kandiduje čovek koji nije ni član SDS. Strašne su stvari za SDS, niko nema pravo da se igra sa SDS. A Govedarica se poigrava. Da li to svesno radi ili ne – ne znam. Govedarica je posle izbora trebao dati ostavku, smatra Bjelica.

 

novosti.rs

Check Also

174DDF1B-0E69-4447-B1C0-FDD831D58F95

Poslanički klub SP-a traži od Viškovića da smijeni Đokića

Poslanici Socijalističke partije u Narodnoj Skupštini Republike Srpske napustili su današnju sjednicu Izvršnog odbora partije, …

Powered by Master Media (TM)