Breaking News
Home / RS - BIH / Aktuelnosti RS - BIH / Mihajlović: Srbija će pomoći RS da uvede e-dozvole

Mihajlović: Srbija će pomoći RS da uvede e-dozvole

Zorana-Mihajlovic-ministri-RS

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović kaže da je Srbija je spremna da svoja iskustva u uvođenju elektronskih dozvola prenese Republici Srpskoj.

“Srbija je 10. u svetu po izdavanju građevinskih dozvola prema rangiranju Svetske banke i spremni smo da svoja iskustva u uvođenju e-dozvola prenesemo Republici Srpskoj”, rekla je Mihajlovićeva tokom susreta sa ministrima Republike Srpske zaduženim za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i za saobraćaj i veze, Srebrenkom Golić i Neđom Trninićem.

Mihajlovićeva je i dodala da će resorna ministarstva Srbije i Republike Srpske potpisati i poseban memorandum o saradnji u ovoj oblasti, kao i o međusobnom priznavanju velikih licenci, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.

Ministarka Golić pozvala je potpredsednicu Vlade i predstavnike ministarstva da u Banjaluci održe prezentaciju za predstavnike svih lokalnih samouprava i nadležnih ministarstava Republike Srpske, na kojoj će im predstaviti svoja iskustva u uvođenju elektronskih dozvola.

Na sastanku je razgovarano i o ubrzanju procedura koje će omogućiti početak izgradnje zajedničkog graničnog prelaza u Bratuncu, o zajedničkom održavanju mostova na Drini, kao i o realizaciji projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo.

“Trasa auto-puta Beograd-Sarajevo kroz Srbiju je već poznata i nastaviće se na postojeću trasu Koridora 11. Mi ćemo ove godine potpisati komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta Preljina-Požega, a naredne godine razgovaraćemo o nastavku izgradnje preostalih 60 kilometara puta od Požege do Kotromana”, rekla je Mihajlovićeva na sastanku održanom u okviru zajedničke sednica vlada Republike Srbije i Republike Srpske.

Mihajlovićeva je prihvatila predlog ministra Trninića o uspostavljanju železničkog saobraćaja između dve važne turističke destinacije u Srbiji i Republici Srpskoj, Mokre Gore i Višegrada.

“Višegrad je ove godine posetilo oko 300.000 ljudi i zajednički interes je da omogućimo turistima koji posete Višegrad da posete Mokru Goru, kao i turistima sa Mokre Gore da dođu u Višegrad”, rekao je Trninić.

Potpredsednica Vlade je ministrima u Vladi Republike Srpske, kao deo uobičajene prakse u susretima sa zvaničnicima, poklonila ručne radove koji prezentuju kulturnu baštinu Srbije i koje su izradile žene sa sela, u okviru zajedničke inicijative Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, NALED-a i Etno-mreže “Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima”.

rts

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

e2BktkqTURBXy9iNjA2MWNmMGYzMzlhMTE5YjkxYmQ1MTNkYmZkNDkzMi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

VESTI POLITIKA Dačić: Tribunal nije hteo pomirenje, već krivicu Srba

Haški sud nije imao za cilj da postigne pomirenje, već da dokaže da su Srbi …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)