Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / Mihajlović: Novi auto-put, od Beograda do Užica za SAT I 45 MINUTA

Mihajlović: Novi auto-put, od Beograda do Užica za SAT I 45 MINUTA

EhHk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTUdRN01EQV8vYzJkYzE2YmViNTRmZGZlMzNiYmNiZGQ3N2FiNDJkOWYuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Koridor 11 je prvi auto-put koji će Srbiju povezati iznutra – od Beograda, preko Šumadije, do Raške oblasti i koji će promeniti percepciju života u Srbiji, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

– Kad ovaj auto-put bude završen, od Obrenovca do Novog Beograda stizaće se za 15 minuta. Neće više biti gužvi kod Sajma, Ostružnice, Umke, kao ni klizišta. Za 15 minuta će se stizati od Obrenovca do Jurija Gagarina na Novom Beogradu! To će biti novi način organizacije života – poručila je Mihajlović.

Ona je danas, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, obišla radove na izgradnji mosta preko Save i Kolubare, na deonici auto-puta Surčin-Obrenovac, na drumskom Koridoru 11.

 

Zorana MihajlovićFOTO: PROMO
Zorana Mihajlović

Mihajlović ističe da će se završetkom auto-puta od Beograda do Užica putovati laganom vožnjom za sat i po, a do Zlatibora još petnaestak minuta, umesto četiri ili pet sati koliko se sada putuje, duže nego do hrvatskog mora.

– Novi način života biće da građani koji žive u Ljigu ili Ubu mogu da rade u Beogradu, Čačku ili Užicu, ili obratno, i da to bude najnormalnija stvar. Da nam ništa u Srbiji više ne bude daleko – to je ovaj auto-put i to će biti novi život u Srbiji – rekla je Mihajlović, navedeno je u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako se dodaje, izgradnja auto-puta Surčin-Obrenovac omogućiće spajanje drumskog Koridora 11 sa Koridorom 10 preko obilaznice oko Beograda, na petlji Surčin.

Zajedno sa ostalim deonicama u izgradnji i izgrađenim deonicama na auto-putu E-763, izgradnjom ove deonice ostvariće se auto-put u neprekidnom punom profilu od Beograda do Preljine, u dužini od 120 kilometara.

 

Trasa auto-puta Surčin-Obrenovac duga je ukupno 17,6 kilometara i uključuje novi most preko Save i Kolubare dužine 1.581 metar, kao i dve petlje – Surčin i Obrenovac.

Radove na izgradnji izvodi 514 radnika, koliko je ukupno angažovano na svih pet deonica ovog auto-puta, od čega 262 samo na gradilištu mosta, piše u saopštenju.

Kako se dodaje, rok za završetak radova je januar 2020. godine, a izvodi ih kineska kompanija “Čajna komjunikejšen konstrakšen kompani” (CCCC) koja će graditi i auto-put od Preljine do Požege, dužine 30,9 kilometara, za šta je potpisan komercijalni ugovor.

blic.rs

Check Also

tablet_1551503862554443

Sajam suvomesnatih proizvoda “Pršutijada” od 09. do 11. februar 2019

    Sajam suvomesnatih proizvoda ili popularna “Pršutijada” u Mačkatu po svojoj masovnosti i geografskom …

Powered by Master Media (TM)