Breaking News
Home / Zanimljivosti / Mercedes-Benz plug-in hibrid S 560 e

Mercedes-Benz plug-in hibrid S 560 e

Mercedes-Benz plug-in hibrid S 560 eMercedes-Benz plug-in hibrid S 560 e

Mercedes-Benz je novi plug-in hibrid S 560 e opremio pogonskim sistemom koji je kombinacija elektro motora od 90 kW i V6 motora od 270 kW (367 KS). Treća generacija hibridnog prenosa razvijena je na bazi 9G-Tronic plus automatskog menjača.

Pretvarač obrtnog momenta, kvačilo i elektro motor nalaze se u inovativnoj hibridnoj jedinici. Kompaktni dizajn postignut je integracijom i spajanjem kvačila, prigušne torzione jedinice i spojnice za blokiranje pretvarača momenta unutar rotora elektromotora.

Automobil je razvijen u saradnji s Boschom kao deo zajedničkog projekta, a elektro motor posebno je dizajniran za 9G-Tronic plug-in hibridni prenos.

Nova, značajno poboljšana elektronika omogućila je dalje povećanje izlazne snage i obrtnog momenta. Električna snaga od 90 kW i 440 Nm doprinose superiornijem osećaju u vožnji.

Mercedes-Benz S 560 e ima radijus samo na električni pogon od oko 50 kilometara. Visokoefikasan sistem akumulatora dolazi po prvi put iz novog Daimlerovog  odeljenja Deutsche Accumotive.

netauto.rs

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

Mercedes-AMG_E-Nirburgring-2

Najbrži karavan u istoriji Nirburgringa

Novi Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ karavan (kombinovana potrošnja goriva: 9,1 l/100 km i 206 …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)