Breaking News
Home / Zanimljivosti / Mercedes-Benz eVito na Severnom polu

Mercedes-Benz eVito na Severnom polu

 Mercedes-Benz eVito Mercedes-Benz eVito Mercedes-Benz eVito

Mercedes-Benz Vans planira da elektrifikuje sve svoje modele iz privrednog programa u idućih nekoliko godina, a prvi model je Vito koji u ovom izdanju dobija naziv eVito. Model će prvo da se nađe u ponudi na nemačkom tržištu gde će početna cena da bude 39.990 evra (bez PDV-a) u drugoj polovini 2018. godine. U 2019. godini pojaviće se eSprinter i eCitan.

S baterijom kapaciteta 41,4 kWh, domet novog eVita biće oko 150 km. Čak i u nepovoljnim uslovima, poput niskih spoljašnjih temperatura i punog opterećenja, eVito imaće domet od 100 km što je za bilo kakvu gradsku dostavu dovoljno.

Električni model pokazuje prikladnost za svakodnevnu upotrebu, a tome u prilog ide i činjenica da može da preveze teret maksimalne težine od 1.073 kg i maksimalnog volumena do 6,6 m3. Ugradnja baterije ispod vozila doprinosi praktičnoj upotrebi bez narušavanja prostora, dok uz puno opterećenje maksimalna ukupna težina vozila iznosi 3200 kg.

U početku u ponudi će da bude eVito u dve verzije, prvi je ukupne dužine 5.140 mm,  a drugi 5.370 mm.

Savršeno je konfigurisan za korišćenje u kompanijama za dostavu, trgovcima i javnim prevoznicima. Baterija može potpuno da se napuni za oko šest sati. U ponudi su dve opcije – maksimalna brzina od 80 km/h ili 120 km/h. Obe verzije ispunjavaju sve zahteve u gradskom saobraćaju i urbanim sredinama, uz očuvanje energije.

Da vozači mogu da se pouzdaju u novi eVito i u nepovoljnim vremenskim uslovima zaključio je razvojni tim Mercedes-Benz Vans koji je potpuno električni kombi podvrgao opsežnim zimskim testovima na severu Švedske. Novi eVito temeljno je ispitivan nekoliko nedelja u zimskom ambijentu Skandinavije, na temperaturama do minus 30 stepeni Celzijusa. Fokus eksperimenta u Arjeplogu u blizini polarnog kruga bio je na karakteristikama punjenja i vožnje na hladnoći, pri nižim temperaturama.

Tokom ispitivanja na zamrznutim jezerima posebna pažnja posvećena je praćenju punjenja i vožnje u hladnim uslovima, kao i zaštita pogonskih komponenti od hladnoće, softver i njegov interfejs kao i kočnom sistemu, ESP, koji su intenzivno testirani pomoću posebne merne opreme.

Na testovima izdržljivosti u polarnom krugu eVito pobedio je hladnoću, led i sneg i dokazao pouzdanost u ekstremnim polarnim uslovima.

netauto.rs

About admin

Check Also

palenta-300x200

Palenta ne deblja

Palenta može biti prilog ili glavno jelo. Nekad je to bilo tipično jelo siromašnih ljudi …

Komentariši

Powered by Master Media (TM)