Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / Međunarodni sajam turizma u Beogradu – predstavljena i Srpska (FOTO)

Međunarodni sajam turizma u Beogradu – predstavljena i Srpska (FOTO)

U Beogradu je otvoren Međunarodni sajam turizma, na kojem se predstavljaju izlagači iz više od 40 zemalja. Zemlja-partner ove godine je Egipat, a turističku ponudu, na najvećoj manifestaciji ove vrste u regionu, predstavlja i Republika Srpska.

Na štandu Srpske promovisani su turistički potencijali Višegrada – banja, hoteli i restorani s bogatom gastronomskom ponudom.

– Nesumljivo je da smo mi u proteklom periodu u pogledu kulturnog turizma dostigli onaj svoj zenit, Andrićgrad je učinio najviše, postao mjesto poželjno za dolazak, a ove godine je naš akcenat na zdravstvenom ili banjskom turizmu – rekla je Olivera Todorović, direktor TO Višegrad.

42. Međunarodni sajam turizma u Beogradu (Foto: RTRS)

42. Međunarodni sajam turizma u Beogradu (Foto: RTRS)

Sajamskim posjetiocima predstavljena je i turistička ponuda Bileće – tradicija i običaji, a izveden je prikaz hercegovačke svadbe.

– Najviše akcenta stavljamo na Bilećko jezero, kulturno-istorijske spomenike, stećke koji su pod zaštitom Uneska, i manastir Dobrićevo iz srednjeg vijeka – navodi Nikola Bajović, direktor TO Bileća.

Na zasebnim štandovima predstavljaju se turističke organizacije Trebinja i Foče. Prvi put na zasebnom štandu, Turistička organizacija Јahorina Istočno Sarajevo predstavlja novo lice planinske ljepotice, u koju je posljednje dvije godine uloženo 50 miliona KM.

 

– Na sajmu ćemo pokušati da predstavimo i naše ljetne atrakcije, prije svega mislim na alpin koster koji je sigurno ponos naše planine sada tokom ljeta, najduži u ovom dijelu Evrope, 2,5 kilometra. Povećali smo kapacitet alpin kostera, kupili još dodatnih sjedišta u bobu da ne bi bilo gužve – ističe Dejan Ljevnaić, direktor OC Јahorina.

158143

42. Međunarodni sajam turizma u Beogradu (Foto: RTRS)

U Srpsku najviše turista dolazi upravo iz Srbije, pa je Sajam odlična prilika da se predstavi cjelokupna turistička ponuda.

– Sa nama se predstavlja 25 lokalnih turističkih organizacija, turističkih agencija, predstavnika turističke privrede i tako zaokruženu, na ovom sajmu imamo jednu ponudu koju u isto vrijeme možemo ne samo da prezentujemo i ponudimo, nego da prodamo potencijalnim turistima koji dolaze iz Srbije – naglasila je Nada Јovanović, direktorica Turističke organizacije Republike Srpske.

Vinari iz Srpske osvojili su prestižna priznanja na Sajmu vina Beovajn. Paralelno se održavaju i sajmovi suvenira i opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo.

Izvor: RTRS

Možete da nas pratite i na Facebook stranici Visegrad Live

Check Also

160449

U Srpskoj 42 nova slučaja; Ukupno 346 zaraženih (VIDEO)

U Republici Srpskoj registrovana su 42 nova slučaja virusa korona, rekao je ministar zdravlja i …

Powered by Master Media (TM)