Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / Malinari se udružili u Savez zapadne Srbije

Malinari se udružili u Savez zapadne Srbije

 

info-malina-1

 

 

Otkupna cena novog roda maline treba da treba bude minimum 1,4 evra što je trenutno 165 dinara u dinarskoj protivrednosti, jer samo u tom slučaju zaradu bi imali svi u lancu, od proizvođača do hladnjačara i države, smatraju u Savezu poljoprivrednih udruženja zapadne Srbije koji je ovih dana osnovan u Užicu.

 

U ovaj Savez ušli su Udruženje poljoprivrednih proizvođača “Užice” iz Užica, Udruženje proizvođača ”Podgolijiski zdravi plodovi” iz Međurečja, Udruženje poljoprivrednih proizvođača “Šabac” iz Mačve , Udruženje “Limska dolina – vilamet” iz Priboja, Udruženje poljoprivrednika “Studinca” iz Ušća i Udruženje poljoprivrednih proizvođača “Spas” iz Кraljeva. Кako je rečeno na osnivačkoj skupštini, Savez je formiran radi zajedničke borbe za bolji položaj poljoprivrednika.

-Savez je formiran u cilju rešavanja problema sa kojim se suočavaju u ovom trenutku poljoprivredni proizvođači u Srbiji. Stav svih predstavnika je vrlo čvrst i jasan da se udruženja nisu formirala radi ostvrivanja političkih interesa i bavljenja politikom već u cilju odbrane poljoprivrednika i poljoprivredne proizvodnje- saopštio je iz Saveza poljoprivrednih udruženja zapadne Srbije nakon osnivačke skupštine.

Osim o otkupnoj ceni maline, na sastanku u Užicu razgovaralo se i o nizu drugih problema koji tište poljoprivredne proizvođače u ovom delu Srbije.

 

 

– Razgovor se vodio i o podsticajima – subvencijama koje se neredovno isplaćuju, kao i o teškom položaju poljoprivrednih penzionera koji imaju jako mala primanja, a surova je činjenica da su poljoprivredni penzioneri jedna od najobezvređenijih društvenih grupa u našoj zemlji. Situacija koja se decenijama unazad odigravala bila je na štetu srpske poljoprivrede i poljoprivredika pa je neophodna borba kroz udruženo delovanje u cilju poboljšanja položaja poljoprivrednih proizvođača i njihovih porodica. Savez je doneo jednoglasnu odluku da će podržati sve građanske proteste širom Srbije koji imaju za cilj da se bore protiv nepravde i slobode govora- navodi se u saopštenju novoformiranog Saveza poljoprivrednih udruženja zapadne Srbije. (Ž. D.)

infoagrar.rs

Check Also

hidrocentrala---------,-foto-S-Jovicic

Teslin prvenac iz 1900. dobija dodatni agregat

  Užice – Najstariju hidrocentralu u Srbiji „Pod gradom” na Đetinji u Užicu, napravljenu 1900. godine, …

Powered by Master Media (TM)