Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Lokalne zajednice iz Srpske podržale akciju za liječenje djece na KiM

Lokalne zajednice iz Srpske podržale akciju za liječenje djece na KiM

111828
Humanitarnu akciju za liječenje više od 50 teško bolesne djece sjevera Kosova i Metohije do sada je podržalo 11 lokalnih zajednica iz Republike Srpske.

Donacije su ulatili Grad Banjaluka, te opštine Trnovo, Srebrenica, Kalinovik, Donji Žabar, Han Pijesak, Ribnik, Teslić, Gradiška, Foča i Višegrad, saopšteno je iz Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Pomoć su najavile opštine Sokolac, Čelinac i Novi Grad.

Iz Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji pozivaju sve humane ljude da pozovu humanitarni broj 1412 koji je aktivan do 30. novembra i doniraju 1 KM za pomoć u liječenju velikog broja teško bolesne djece sa sjevera KiM.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov rekao je da donacija stižu iz Trsta i oblasti Veneto u Italiji.

– Proteklih dana boravkom na Kosmetu posjetio sam nekolike bolesne djece i njihove porodice, prenijevši im da je akcija u toku. Oni su nezmijerno zahvalni za humanost i pomoć iz Republike Srpske – naveo je Arlov.

Humanitarnu akciju organizuje Odbor za pomoć Kosovu i Metohije iz Republike Srpske u saradnji sa Udruženjem roditelja “Podrži Me” iz Kosovske Mitrovice.

Organizatori mole sve institucije, lokalne zajednice, javna i privatna preduzeća i fizička lica, koji putem žiro računa žele pomoći liječenje teško bolesne djece i svoju humanost pokazati prema našem narodu i porodicama bolesne djece na Kosovu i Metohiju, da to učine do kraja godine.

Uplate iz Republike Srpske sa naznakom “Pomoć za liječenje bolesne djece sjevera Kosova i Metohije”, mogu se vršiti na žiro račun broj: 555-10000341964-45.

 

Uplate iz dijaspore na devizni račun Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji: SWIFT:NOBIBA22, BA395000034196592, COBADEFFXXX, COMMERZBANKAG.

Uplate iz Srbije i KiM- Udruženje roditelja “Podrži Me” iz Kosovske Mitrovice- Dinarski žiro račun: 205-0000000245488-48.

rtrs

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

AMSRS

PROVJERITE KOČIONO ULjE U AUTOMOBILIMA

VIŠEGRAD – Najčećša nepripremljenost automobila za vožnju u zimskim uslovima ogleda se u neispravnosti kočionog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)