Breaking News
Home / Izbori / Izbori 2022 / Izbori 2022 - PS BiH / Ljubica Miljanović – kandidat SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH br. 2

Ljubica Miljanović – kandidat SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH br. 2

1662526965155

 

Ljubica Miljanović – kandidat SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH br. 2

 

Prim. dr Ljubica Miljanović, specijalista radiologije – subspecijalista onkolog, rođena je 01.10.1958. g. u Mostaru. Osnovnu školu i Gimnaziju “Aleksa Šantić” završila je u rodnom gradu, dok Medicinski fakultet završava u Sarajevu. Dr Miljanović je živjela i radila u Mostaru do 1992. godine, kada u vihoru rata sa porodicom dolazi u Trebinje.

 

 

 

Tokom trajanja odbrambeno-otadžbinskog rata angažovana je kao doktor vojnog saniteta Trebinjske brigade, na prvim borbenim linijama.

Na Medicinskom fakultetu Univeziteta u Beogradu specijalizirala je radiologiju, a subspecijalizaciju onkologije na Institutu za radiologiju i onkologiju Srbije u Beogadu. Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske dodijelilo joj je titulu primarijusa.

Dr Miljanović bila je pomoćnik direktora za medicinska pitanja, a nakon toga i v. d. direktora JZU Bolnice Trebinje.

Osnivač je odjeljenja za onkologiju u Bolnici Trebinje. Dobitnik je niza priznanja, povelja i zahvalnica, akter je značajnih stručnih i društvenih procesa. Majka je dvije kćeri koje su takođe ljekari i baka je dva unučeta.
U svom javno-političkom angažmanu obavlja funkciju potpredsjednika GO Saveza nezavisnih socijaldemokrata Trebinje, a na lokalnim izborima u više navrata birana je za odbornika u Skupštini grada Trebinja. U periodu od 2014. do 2018. godine delegat je Кluba srpskog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske. Poslanik je SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine od 2019. godine.

Član je upravnog odbora humanitarne Fondacije Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske „Sveti Vukašin“ i aktivan član Upravnog odbora Udruženja građana „NADA“ za očuvanje zdravlja stanovništva.

 

1662526898949

 

 

IMG_20220907_072006

Powered by Master Media (TM)