Breaking News
Home / Zanimljivosti / Lampicama zaokružite toplu zimsku priču

Lampicama zaokružite toplu zimsku priču

20191206151201_572326

 

Novogodišnji praznici sve su nam bliže i službeno smo zakoračili u decembar i najčarobnije doba godine.

Decembar je zaista poseban mjesec, kada gradovima zavlada praznična atmosfera i kad uživamo u mirisima i okusima fine hrane, kolača i kuvanog vina. Božićnoj čaroliji svakako doprinosi i svjetlost hiljada božićnih lampica koje obasjavaju ulice i trgove, ali i domove, jer početak decembra većini znači i početak ukrašavanja doma prvim božićnim dekoracijama, a među njima su omiljene upravo lampice.

Osim što se dekoracijama obilježavaju praznici, one su tu i da poprave raspoloženje, učine da zima bude ljepša i zanimljivija i da kod kuće atmosfera bude što toplija.

 

 

Lampice su u tom kontekstu izuzetno popularne u svakom domu, jer svojim sjajem i svjetlošću doslovno tjeraju sivilo i hladnoću, a time i zimsku melanholiju. Kao neizostavna božićna dekoracija, preuzimaju ulogu ukrasa bez kojih se praznici ne mogu zamisliti, a  mogu se pronaći u svakoj kutiji porodičnih novogodišnjih ukrasa.

Svjetlucanje će u svakom domu stvoriti čarobnu atmosferu, a sve što vam treba je niz sićušnih lampica i utičnica.

Različitih veličina, oblika i boja, lampice su sasvim dovoljne da njima u svakoj prostoriji stvorite prazničnu atmosferu i unesete dašak praznične čarolije.

Jednostavne i efektne, mogu se upotrijebiti na hiljadu načina kako bi istakle najdraže dijelove svog doma.

No, lampice nisu rezervisane samo za jelku. Njima ukrašavamo prozore, stavljamo ih na police, zidove, stepenice, vrata… One stvaraju poseban ambijent i na otvorenom, pa njima ukrašavamo i svoje ulaze, balkone i vrtove.

 

 

S obzirom na svoju fleksibilnost, lampice u lancu pristaju u sve stilove uređenja interijera. Osim tradicionalnih okruglih lampica u lancu, postoje i razni drugi oblici sa zimskim motivima poput onih svjetlećeg božićnog drvca, zvijezde, snješka ili snježnih pahulja.

Koje god da su u pitanju, u svaki će dom unijeti toplinu i stvoriti romantično osvjetljenje za pravi praznični ugođaj. Imajte na umu da, kad je božićno ukrašavanje doma u pitanju, ne možete pogriješiti jer sve prolazi, a kreativnih ideja zaista ne nedostaje.

Ovisno o stilskim preferencama, dodajte ih u dnevni boravak, kuhinju, hodnik ili spavaću sobu. Prvobitno pripazite da birate mjesto za njih koje je sigurno i koje nije nadohvat djece. Posložite ih na klupicu od prozora, preko fotografija u dnevnom boravku, po policama u kuhinji ili iznad kreveta u spavaćoj sobi.

 

nezavisne.com

Check Also

61086167_403653547154010_6682581513252372480_n-1

Šta posle berbe maline

  Radovi posle berbe u malinjaku obuhvataju sledeće mere : Uklanjanje izdanaka koji su doneli …

Powered by Master Media (TM)