Breaking News
Home / RS - BIH / Aktuelnosti RS - BIH / Kvadratura kruga: Boško i Admira – Sarajevo

Kvadratura kruga: Boško i Admira – Sarajevo

Ljubav između Srbina Boška Brkića i muslimanke Admire Ismić rodila se u zimu 1984. godine, u vreme kada je u Sarajevu ključao život pun radosti, u vreme kada je u tom gradu sve vrvelo od šarenog ljudskog soja pristiglog sa svih strana sveta na Zimsku olimpijadu kojoj je Sarajevo bilo domaćin te godine.
Njihova ljubav, o kojoj se pričalo u Sarajevu, trajala je 9 godina. Admira i Boško su maštali o zajedničkom životu, kovali planove za budućnost, ne sluteći da išta ikada može poremetiti njihove snove.

A, onda je došao rat.

Boško je mogao da ode iz Sarajeva, ali je u njemu ostao zbog Admire. Posle godinu dana provedenih u sarajevskom ratnom paklu njih dvoje su odlučili da pobegnu iz tog grada koji je bio opsednut i
spolja i iznutra.

Želeli su da se dokopaju Grbavice, koju su u to vreme držali Srbi, a da odatle put nastave dalje, za Beograd. Njihov prelazak je bio dogovoren i na muslimanskoj i na srpskoj strani. Krenuli su 18. maja 1993. i falilo im je samo pet metara da se dokopaju slobode, ali ih je u tome sprečio snajperski metak.

Објављено је 14.02.2015.

RTS Kvadratura kruga – Zvanični kanal

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

fAxktkqTURBXy82MDJjMmI0ZmU0Yzc4ODEyMjcxZjE0NjNmZjBmNzIyOC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

“DANAS JE POČETAK TVOG KRAJA” Na mejl predsednika Srpske stigle PRETEĆE poruke

Kako saznaje EuroBlic na službenu mejl adresu predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika, danas je, neposredno …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)