Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / Kusturica u srijedu predstavlja program 11. ‘Kustendorfa’

Kusturica u srijedu predstavlja program 11. ‘Kustendorfa’

110708
Osnivač i umjetnički direktor Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala “Kustendorf” Emir Kusturica održaće u srijedu u Beogradu konferenciju za novinare povodom ovog festivala, koji će biti održan u januaru na Mećavniku, na Mokroj Gori.
Program 11. festivala biće predstavljen na konferenciji koja će biti održana u 12.00 časova u Ministarstvu kulture i informisanja Srbije, koje je pokrovitelj festivala “Kustendorf”.

Јedanaesti Međunarodni filmski i muzički festival “Kustendorf” biće održan od 16. do 21. januara na Mećavniku, na Mokroj Gori, a ugostiće proslavljene autore, glumce i muzičare, kao i brojne mlade filmske autore i studente filmskih škola iz cijelog svijeta i druge eminentne goste iz svijeta filma.

Američki časopis “Muvimejker” ponovo je prošle godine uvrstio “Kustendorf” u godišnju listu 25 najkul festivala na svijetu. Listu je sastavio osmočlani žiri koji čine filmski stvaraoci, urednici programa filmskih festivala i filmski publicisti.

Od osnivanja 2007. do sada, kroz “Kustendorf” su prošli brojni mladi umjetnici koji već godinama ostavljaju značajan autorski trag na filmskoj sceni što najbolje svjedoči da se cilj ovog festivala, razvoj autorskog filma i podrška mladim talentovanim rediteljima, iz godine u godinu sve više ostvaruje.

Među eminentnim gostima koji su do sada posjetili “Kustendorf” su Nikita Mihalkov, Andrej Končalovski, Džim Džarmuš, Lav Dijaz, Paolo Sorentino, Džoni Dep, Žak Odijar, Odri Tatu, Gael Garsija Bernal, Monika Beluči, Aleksej Balabanov i mnogi drugi.

Izvor: Nezavisne novine

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

20180118012552_253757

Drvo života u rukama Paola Sorentina

Slavni italijanski reditelj Paolo Sorentino otvorio je 11. međunarodni filmski i muzički festival “Kustendorf”, a …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)