Breaking News
Home / Srbija / Kusturica: Poštujem Putina, ali nisam protiv Amerike

Kusturica: Poštujem Putina, ali nisam protiv Amerike

20180212231939_255413

Poštujem predsjednika Rusije Vladimira Putina, ali na Zapadu o njemu govore samo laži, rekao je srpski režiser i muzičar Emir Kusturica u intervjuu za časopis Holivud reporter.

– Moji odnosi prema Vladimiru Putinu su nedvosmisleni: poštovanje. Sreli smo se par puta, jednom mi je uručio orden. Veoma ga poštujem zato što je podigao Rusiju sa koljena. Sve što govore protiv njega na Zapadu je čista laž – rekao je Kusturica.

On je ispričao kako je Zapad reagovao na odnos režisera prema Putinu, sjetivši se situacije sa filmom “Na mliječnom putu” na Venecijanskom filmskom festivalu 2016. godine.

– Kada je žiri raspravljao o njemu, jedan od sudija, Amerikanac, rekao je da film ne može biti nominovan jer se u njemu nalaze mjesta koja su neprijateljska prema Zapadu, što je pogrešno. Nisam antiamerikanac. Vaspitavali su me tako da volim obje države – rekao je srpski režiser.

Po njegovim riječima, sada obavještajne službe i mediji “vrše pritisak na nas”, kako bi se izazvala mržnja prema Rusiji.

Sputnjik

Check Also

132178

Dodik: Srpska sinonim za slobodu, a Srbija sinonim za život

U Beogradu je održana pres konferencija predsjedavajućeg Predsjedištva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra …

Powered by Master Media (TM)