Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / Mokra Gora / Kustendorf odložen zbog pandemije virusa korona

Kustendorf odložen zbog pandemije virusa korona

kustendorf_2

 

Međunarodni filmski i muzički festival “Kustendorf”, koji je bio zakazan za 22. januar, odgođen je za nekoliko mjeseci zbog porasta broja zaraženih virusom korona, saopštili su večeras organizatori.

 

Organizatori su istakli da je odluka bila teška, ali da smatraju da u sadašnjim epidemiološkim uslovima, kako u Srbiji tako i u cijelom svijetu, ne bi bilo bezbjedno organizovati susret više stotina filmskih stvaralaca, umjetnika, zaposlenih, volontera, prijatelja i ljubitelja filma.

“Budući da je `Kustendorf` posvećen okupljanju filmskih stvaralaca iz celog sveta i oslanja se na neposredne susrete umetnika i posetilaca festivala, odlučeno je da festival bude odgođen za period kada zdravstvena situacija u zemlji i svetu bude stabilnija”, navodi se u saopštenju.

Navodi se i da su stalne promjene pravila i propisa koji se odnose na putovanja i karantin u različitim zemljama iz kojih dolaze gosti prijetile da onemoguće da “Kustendorf” 2022. bude organizovan onako kako je zamišljen.

Festival “Kustendorf” osnovao je 2008. godine proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica.

 

atvbl.com

Check Also

tablet_32315017074231086

Početak saobraćanja voza „Nostalgija“ u letnjoj sezoni

  „Srbija Voz“ a.d. obaveštava korisnike svojih usluga da će letnja sezona saobraćanja voza „Nostalgija“ na muzejsko-turističkom kompleksu „Šarganska osmica“ …

Powered by Master Media (TM)