Breaking News
Home / Zanimljivosti / Kruška kao lijek

Kruška kao lijek

fruit-2354724_640

Kruška se koristi kao lijek, hrana i poslastica. Ima mnoge zdravstvene dobrobiti, a neke od njih su: poboljšanje probave i očuvanje zdravlja srca, reguliranje razine tekućine u tijelu i smanjenje krvnog tlaka te poboljšanje kognitivnih sposobnosti. Kruška također sprječava rak te potiče zacjeljivanje rana i popravak tkiva. Osim toga, kruška pomaže u obrani od neželjenih posljedica poroda, pridonosi jačanju imuniteta, ublažava upalu, poboljšava cirkulaciju, štiti od osteoporoze i pomaže u očuvanju zdravlja kože, očiju i kose.

Nutritivna vrijednost krušaka

Kruška je prirodni lijek protiv raznih bolesti i tegoba. Razlog tome je sadržaj vitamina, minerala i aktivnih spojeva u ovom voću. Neki od tih aktivnih i učinkovitih sastojaka su kalij, vitamin C, vitamin K, fenolni spojevi, folat, dijetalna vlakna, bakar, mangan, magnezij te vitamini B-kompleksa.

 

 

Kruška pomaže pri gubitku kilograma

Kruške sadrže vrlo malo kalorija. Prosječna kruška ima nešto više od 100 kalorija, što je 5% dnevnog kalorijskog unosa zdrave prehrane. Nutritivne vrijednosti dobivene od kruške će zadovoljiti vaše potrebe, a vlakna će vas zasititi.

Kruška sadrži antioksidanse

Poznato je da antioksidansi štite tijelo od slobodnih radikala. Kruška sadrži vitamin C, jedan od najsnažnijih antioksidansa. On je, također, bitan dio stvaranja novog tkiva u različitim organima i staničnim strukturama tijela. Time se metabolizam tijela održava i osigurava da sve funkcije rade ispravno. Također, zacjeljivanje rana ubrzano je s visokim razinama ovog vitamina. Osim toga, vitamin C pomaže kod oporavka oštećenih krvnih žila, što smanjuje naprezanje na kardiovaskularni sustav i sprječava razvoj bolesti srca.

 

 

Kruška pomaže u liječenju anemije

Za ljude koji pate od anemije kruška može biti vrlo koristan prirodni lijek zbog visokog sadržaja bakra i željeza u njoj. Bakar olakšava i poboljšava unos minerala u sustav, a povećana razina željeza znači da se sinteza crvenih krvnih stanica povećava. Možete spriječiti umor, kognitivne poteškoće, slabost mišića te doprinijeti poboljšanju sustava probavnih organa konzumiranjem hrane koja sadrži željezo i bakar, od kojih se oba nalaze u kruškama.

 

volimprirodno.com

Check Also

29511269_839454386240961_4835894095941468160_n

Tretman od varoe u novembru

  Uz avgustovske i septembarske tretmane, vema je bitan i tretman od varoe u novembru. …

Powered by Master Media (TM)