Breaking News
Home / Susjedne opštine / Gorazde / Konzum u jednom danu otvorio četiri nove prodavnice

Konzum u jednom danu otvorio četiri nove prodavnice

A7AC5E08-183B-4492-8B72-E7E0300995B0

 

Konzumova maloprodajna mreža od danas je proširena sa čak četiri nove prodavnice.

Konzum je stigao u Goražde gdje su danas otvorene tri prodavnice smještene u naseljima Baćci, Obarak i Vitkovići, a istovremeno jedan Konzumov objekat otvoren je u Ustikolini.

Nove prodavnice preuzete su od manjeg trgovačkog lanca, što je odluka Uprave Konzuma donesena u cilju širenja mreže prodavnica na području na kojem Konzum do sada nije poslovao.

 

 

Novootvorene prodavnice nude asortiman namijenjen obavljanju svakodnevne kupovine s naglaskom na svježu i kvalitetnu ponudu voća i povrća, mliječnih proizvoda i mesnih prerađevina većim dijelom domaće proizvodnje, te osnovnih životnih namirnica,  dok manji dio asortimana čine neprehrambeni proizvodi za higijenu, pranje i čišćenje te kućne potrepštine.

U novim prodavnicama zaposleno je 20 zaposlenika uz otvorenu mogućnost dodatnog širenja tima shodno ukazanim potrebama.

Konzum je u znak dobrodošlice pripremio prigodne poklone za prvih 100 kupaca u sve četiri nove prodavnice, a svaki 50. kupac dobio je cijelu kupovinu potpuno besplatno.

Iz Konzuma s ponosom ističu zadovoljstvo zbog dolaska na područje Goražda i Ustikoline.

“Od momenta kada su počele pripreme za otvaranje prodavnica, interesovanje građana je ogromno, svakodnevno nam pokazuju gostoprimstvo i srdačnost, zbog čega im se želimo posebno zahvaliti, a uvjereni smo da ćemo opravdati njihova očekivanja u pogledu pružanja kvalitetene usluge, bogatog asortimana i svakako niskih cijena”, naglašavaju iz kompanije.

Misija Konzuma je biti dobar komšija u svakom smislu, što znači biti i dijelom lokalne zajednice, te su s tom namjerom podržali XXII Internacionalni “Festival prijateljstva” Goražde 2019. koji je jučer svečano otvoren i predstavlja veoma značajan događaj za građane Goražde.

 

 

Iz Konzuma najavljuju da su u pripremi za otvorenje još tri nove prodavnice u sklopu ovog ciklusa širenja mreže prodavnica, te je plan da se do kraja augusta otvore dvije prodavnice u centru Goražda i jedna prodavnica u Čajniču.

Podsjećamo, Konzum u ovoj godini kao jedan od važnih fokusa poslovanja ima širenje mreže prodavnica, te su do sada otvoreni prodajni objekti u Sarajevu, Doboju, Knešpolju i Neumu. Plan Konzuma je da u ovoj godini otvori 15 novih prodavnica.

 

nezavisne.com

Check Also

670

BUDI NO.1 KAMP ZA GOLMANE U TIVTU

  Golmanska akademija „NO.1“  organizuje kamp „Budi NO.1“ u Tivtu, a učešće je uzelo 29 …

Powered by Master Media (TM)