Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / Konstituisani organi BORS-a, Aleksandar Savić iz Višegrada izabran za zamjenika predsjednika

Konstituisani organi BORS-a, Aleksandar Savić iz Višegrada izabran za zamjenika predsjednika

Bors1

Na održanoj konstitutivnoj sjednici Boračke organizacije RS u Bijeljini, za predsjednika Predsjedništva BORS izabran je Goran Rogić iz Boračke organizacije Grada Banjaluka, za predsjednika Odbora ratnih vojnih invalida imenovan je Radan Ostojić iz Gradske boračke organizacije Bijeljina, a dužnost predsjednika Odbora porodica poginulih i zarobljenih boraca vršiće Nemanja Močević iz Koordinacionog odbora sarajevsko-romanijske regije.

 

 

BO RS pred izvršnu vlast izlazi sa programom i planom koji za cilj ima poboljšanje položaja boračke populacije, najavio je predsjednik BO RS Milomir Savčić.

– Svjedoci smo da smo u poslednjih godina bili na margini kada se radi o poboljšanju položaja naše kategorije. Nemamo ništa protiv ekonomskih i socijalnih mjera za poboljšanje položaja svih građana RS, ali boračka populacija iz tih mjera ne smije biti izostavljena. Boračke kategorije najzaslužnije su za stvaranje Republike Srpske -naglasio je Savčić.

Foto: S.R. Mrkonjić/RAS Srbija

Osnovni zadatak u narednom periodu, dodao je Savčić, biće zbrinjavanje nezaposlenih, demobilisanih boraca.

– Tu moramo tražiti rješenje, predložiti ga Vladi RS i ovo pitanje riješiti- rekao je Savčić.

Novoizabrani predsjednik Predsjedništva BORS Goran Rogić kao prioritet naveo je i stambeno pitanje boračkih kategorija.

 

 

– Konkursi su raspisani u svim lokalnim zajednicama i svi koji su propustili rokove od ranijih godina, a ispunjavaju tražene uslove, mogli su da apliciraju na ove konkurse u prethodna dva mjeseca. Sada će prvostepene komisije resornog ministarstva pri opštinskim i gradskim boračkim organizacijama vršiti odabir korisnika -najavio je Rogić.

Nakon konstituisanja i verifikovanja mandata, novoizabrani predsjednici odbora i Predsjedništva Boračke organizacije RS položili su vijence i cvijeće na spomen obilježje oslobodiocima Semberije na Trgu Kralja Petra Prvog Karađorđevića.

 

srpskainfo.com

Check Also

3E525111-3AA6-46FF-B12E-6551AF941CFC

Mjere u RS ostaju na snazi do 17. avgusta

Republički štab za vanredne situacije razmatrao je danas, na 50. sjednici u Banjaluci, Informaciju o …

Powered by Master Media (TM)