Breaking News
Home / Susjedne opštine / Rudo / KONKURS ZA NAJBOLjU PJESMU NA „VIDAKOVIĆEVIM DANIMA“

KONKURS ZA NAJBOLjU PJESMU NA „VIDAKOVIĆEVIM DANIMA“

rudo
RUDO – Povodom manifestacije „Vidakovićevi dani kulture“ u Rudom Centar za kulturno-prosvjetnu djelatnost „Prosvjeta“ i Srpsko kulutrno i prosjetno društvo „Prosvjeta“ raspisali su konkurs za pjesmu u pomen književniku Milošu Vidakoviću.

Na konkurs se mogu slati dosad nenagrađivane ljubavne pjesme, najviše dvije, od 32 stiha i to u perodu od 1.oktobra do 1.novembra ove godine na e-mail adresu mvkonkursrudo@gmail.com sa šifrom umjesto imena autora a na adresu zamvkrudo@gmail.com o razrešenje šifre sa biografijom autora od deset kucanih redova pisanih Times new roman 12 sa brojem telefona i e-mail adresom.

Pjesme se mogu slati i poštom na adresu JU CKPD „Prosvjeta“ Rudo, Ulica Trg slobode br 1 sa naznakom ZA PJESNIČKI KONKURS MILOŠ VIDAKOVIĆ.

Za prvonagrađenu pjesmu predviđena je novčana nagrada od 200, drugo mjesto 150 a teće 100 KM.

Autor će nagrađenu pjesmu da pročita u programu manifestacije.

Miloš Vidaković je rođen1891 u Štrpcima kod Rudog. Bio je član „Mlade Bosne“, pjesnik, književni kritičar, prevodilac i prijatelj Ive Andrića. Poznata mu je zbirka pjesama „Carski soneti“.

R. TASIĆ – visegradskevijesti.com

Check Also

fAMk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWWpJN01EQV8vZDQ2Mjk5YTJmY2U0NWFhOTBlN2YzZmFlOGQ1ZWY5ZjQuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Lekari mu se pet dana BORILI ZA ŽIVOT: Preminuo POLICAJAC HEROJ koji je iz kanjona SPASAO DJEVOJKU

Pripadnik Granične policije BiH Radoš Drakula (42) iz Rudog, koji je teško povređen u nesreći …

Powered by Master Media (TM)