Breaking News
Home / Susjedne opštine / Rudo / KONKURS ZA NAJBOLjU PJESMU NA „VIDAKOVIĆEVIM DANIMA“

KONKURS ZA NAJBOLjU PJESMU NA „VIDAKOVIĆEVIM DANIMA“

rudo
RUDO – Povodom manifestacije „Vidakovićevi dani kulture“ u Rudom Centar za kulturno-prosvjetnu djelatnost „Prosvjeta“ i Srpsko kulutrno i prosjetno društvo „Prosvjeta“ raspisali su konkurs za pjesmu u pomen književniku Milošu Vidakoviću.

Na konkurs se mogu slati dosad nenagrađivane ljubavne pjesme, najviše dvije, od 32 stiha i to u perodu od 1.oktobra do 1.novembra ove godine na e-mail adresu mvkonkursrudo@gmail.com sa šifrom umjesto imena autora a na adresu zamvkrudo@gmail.com o razrešenje šifre sa biografijom autora od deset kucanih redova pisanih Times new roman 12 sa brojem telefona i e-mail adresom.

Pjesme se mogu slati i poštom na adresu JU CKPD „Prosvjeta“ Rudo, Ulica Trg slobode br 1 sa naznakom ZA PJESNIČKI KONKURS MILOŠ VIDAKOVIĆ.

Za prvonagrađenu pjesmu predviđena je novčana nagrada od 200, drugo mjesto 150 a teće 100 KM.

Autor će nagrađenu pjesmu da pročita u programu manifestacije.

Miloš Vidaković je rođen1891 u Štrpcima kod Rudog. Bio je član „Mlade Bosne“, pjesnik, književni kritičar, prevodilac i prijatelj Ive Andrića. Poznata mu je zbirka pjesama „Carski soneti“.

R. TASIĆ – visegradskevijesti.com

About admin

Check Also

IIwktkqTURBXy84ODEwMmIzYzRlMjBhZWVjODg0MWZiYzc5ZGJlMzAxMS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Rudo : Slavku nije omogućeno da pohađa nastavu, DANE provodi u malinjaku: “Voli da privređuje, još da se VRATI U ŠKOLU i bićemo srećna porodica!”

Rudo prati mnogo zanimljivih priča, poput one da ima reku najkraćeg toka, da je prvi …

Powered by Master Media (TM)