Breaking News
Home / Svijet / KONCERT U KREMALjSKOM DVORCU: Ovacije za Kusturicu i „No smoking orchestra“

KONCERT U KREMALjSKOM DVORCU: Ovacije za Kusturicu i „No smoking orchestra“

0001%d0%ba%d1%83%d1%81%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b8%d1%86%d0%b0%d0%bc%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b2%d0%b01_620x0

SAMO dan nakon što ga je u Moskvi predsednik Rusije Vladimir Putin odlikovao Ordenom družbe, proslavljeni režiser, glumac, pisac i muzičar Emir Kusturica (61) održao je sinoć sa svojim „No smoking orkestrom“ koncert u kremaljskom dvorcu.

Bili su glavne zvezde „Balkan festa“, za koji su ulaznice rasprodate još pre dve nedelja, a pre njih, kao predgrupa, nastupio je Goran Bregović sa „Orkestrom za svadbe i sahrane“. Sve je bilo u znaku prethodnog dana i nagrade.

Dvorana kremaljskog dvorca bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a u publici je bila i ministarka kulture Jermenije, koja je po završetku koncerta priredila svečanu večeru za Profesora, kako zovu Kusturicu, i njegov bend. Oni su, pak, na sceni izveli žestoku kombinaciju kafansko-ciganske muzike i beskompromisnog pank roka, a publika je uživala u maratonu radosnih balkanskih zvukova.

Već sutra Kusturica i njegov bend sviraju na „Balkan festu“ u Sankt Peterburgu, a 11. novembra Emir će na filmskom festivalu u Lisabonu predstaviti film „Na mlečnom putu“. Do sada je film predstavljen u 20 zemalja, a ruska premijera zakazana je za 19. decembar.

Kusta i „No smoking orkestra“ 26. novembra nastavljaju latinoameričku turneju koncertima u Argentini (Mendoza, Kordoba, Rozario, Buenos Ajres, Salta), Čileu (Santijago) i Urugvaju (Montevideo). Slavni režiser će do ruske premijere filma „Na mlečnom putu“ ostati u Urugvaju i privesti kraju snimanje filma o bivšem predsedniku te zemlje Hozeu Muhiki.

Novu godinu Kusta će sa bendom i 200.000 ljudi dočekati na trgu u Portu (Portugalija), a turneju nastavljaju u martu u Kini, Koreji, Japanu, Australiji i Novom Zelandu.
Novosti

Check Also

grcka-epa (1)_620x0

ATINA DONELA ODLUKU: Srbi će moći u Grčku od 15. juna i to bez testa i karantina

  Građani Srbije od 15. juna moći će da idu u Grčku na letovanje i …

Powered by Master Media (TM)