Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Koji su aduti Srpske za ljetnu turističku sezonu

Koji su aduti Srpske za ljetnu turističku sezonu

Visegrad

 

Pripreme za turističku ljetnu sezonu u Srpskoj u punom su jeku, a u ponudi će dominirati banjski, seoski i festivalski turizam, ali biće tu i neizostavni adrenalski sportovi, kampovi i manifestacije.

Iz Turistističke organizacije Republike Srpske kazali su za “Nezavisne novine” da kada je riječ o ponudi destinacijama  u Srpskoj u turističkoj sezoni proljeće – ljeto turiste dočekuju spremno, te da nakon svih poteškoća izavanih pandemijom turi-zam polako staje na svoje noge.

 

 

 

Prema njihovim riječima, planinski turizam atraktivan je tokom cijele godine.

“Turistička ponuda Jahorine ne vezuje se samo za zimski period. Brojni sadržaji u ponudi su turisti-ma i tokom ostalih mjeseci, a jedna od novina u ponudi je panoramsko razgledanje vožnjom šesto-sjedom”, kazali su iz TO RS.

Ističu da pored boravka na planinama u ljetnim mjesecima, u prvom planu su svakako banjski centri Srpske, koji ostvaruju veliki broj posjeta domaćih i stranih turista.

“Kada je riječ o banjskom turizmu, tu su banje Vrućica, Kulaši, Slatina i Laktaši”, poručuju iz TO RS i dodaju da su još jedan neizostavan segmet ljetne ponude atraktivni festivali kao što su: “OK fest” na Tjentištu, “Moto-fest” Banjaluka i Trebi-nje, “Fresh Weve” i “Banjaluk fest” na Kastelu, “Pecka outdoor” festival u Pecki.

Milena Stanišić, marketing menadžer etno-sela Stanišić, kazala je za “Nezavisne novine” da  očekuju bolju sezonu od prošlogodišnje.

“Očekujemo da ova će ova sezona biti mnogo bolja od prošlogodišnje, nakon ukidanja epidemioloških mjera narod je počeo da izlazi, da organizuje razne proslave, seminare, ljudi dolaze na odmor”, kazala je Stanišićeva.

Dodaje da trenutno ima dosta gostiju, ali da još ni-su dostigli broj iz 2019. godine.

 

 

 

Brojni turisti, kako domaći, tako i iz okruženja, dolaze u Višegrad, a prema sadašnjem nivou po-sjećenosti grada na Drini, ova sezona mogla bi biti jedna od uspješnijih.

Načelnik Višegrada Mladen Đurević istakao je da ga raduje činjenica što se u Višegradu mogu vidjeti turisti, posebno u Andrićgradu, nezaobilaznoj turističkoj destinaciji.

“Ove godine nastavljamo i s manifestacijama koje su prepoznatljive u našem gradu i to će dodatno da obogati našu ponudu, a turisti i naši građani će uživati u ljetu bogatom različitim sadržajima”, rekao je Đurević.

nezavisne.com

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i  pridružite se u našoj  Viber zajednicu.

Check Also

foto: fb/Radio Stanica Vgd

Maturanti Srednjoškolskog centra “Ivo Andrić” iz Višegrada su, uz pjesmu i trubače, na ulicama Višegrada i Andrićgrada obilježili završetak srednjoškolskog obrazovanja

  Maturanti u Srpskoj kraj škole proslavili uz trubače Maturanti u Republici Srpskoj su uz …

Powered by Master Media (TM)