Breaking News
Home / Vrijeme / Kakvo vrijeme nas očekuje u narednim danima

Kakvo vrijeme nas očekuje u narednim danima

63a949e884378-vrijeme

 

U Republici Srpskoj narednih dana očekuju nas povremene padavine, kao i temeperature ispod nule, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

 

 

U ponedjeljak, 23. januara, očekuje nas oblačno i hladno vrijeme sa mješovitim padavinama, pretežno snijeg dok je lokalno moguća i kiša koja se ledi pri tlu.

Jače padavine na zapadu i planinama na jugoistoku gdje će se nastaviti porast snežnog pokrivača. Na jugu Hercegovine kiša.

Na sjeveroistoku nešto toplije, oblačno i pretežno suvo vrijeme tokom dana, dok se poslijepodne i uveče u tim predjelima očekuje kiša. Vjetar slab do umjeren sjevernih smjerova.

Minimalna temperatura vazduha od minus jedan do pet stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od minus četiri stepena. Maksimalna temperatura vazduha od jedan do šest, na jugu i sjeveroistoku do osam stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od nula stepeni.

U utorak, 24. januara, nas očekuje oblačno, hladno i pretežno suvo vrijeme osim na krajnjem sjeveru gdje se očekuju slabe padavine.

Tokom dana pa sve do večeri povremeno sa padavinama u sjevernim predjelima. U ostalim predjelima pretežno suvo i hladno.

Minimalna temperatura vazduha od minus dva do četiri stepena Celzijusovih, u višim predjelima od minus pet. Maksimalna temperatura vazduha od jedan do šest, na jugu do devet, u višim predjelima od minus dva stepena Celzijusovih.

Oblačno, hladno i pretežno suvo vrijeme osim na krajnjem sjeverozapadu gdje se očekuju slabe povremene padavine najavljeno je u srijedu, 25. januara. 

Minimalna temperatura vazduha od minus dva do tri, u višim predjelima od minus četiri stepena. Maksimalna temperatura vazduha od dva do šest stepeni, na jugu do devet, u višim predjelima od minus jedan stepen Celijusov.

 

 

Prema prognozama u četvrtak, 26. januara, očekuje nas snijeg u poslijepodnevnim časovima u centralnim predjelima koji će postepeno zahvatiti prvo istočne predjele, a potom do večeri se padavine očekuju i u sjevernim i zapadnim predjelima.

Minimalna temperatura vazduha od minus dva do tri, u višim predjelima od minus četiri stepena. Maksimalna temperatura vazduha od dva do šest, na jugu do devet, u višim predjelima od minus dva stepena Celzijusova.

 

Opada vodostaj većih rijeka, osim Save

Vodostaj svih većih rijeka u Republici Srpskoj danas opada, osim rijeke Save gdje je zabilježen blagi rast, saopšteno je iz “Voda Srpske”.

“Rijeke Lim, Drina, Una, Sana, Vrbas, Bosna i drugi veći vodotoci se povlače u korita“, navedeno je u saopštenju.

Snijeg okovao Gacko

Obilne snježne padavine zahvatile su Gacko i Nevesinje.

U Gacku je visina snježnog pokrivača 30 cm, dok u Nevesinju ide i do 50 cm.

 

Izvor: ATV

Check Also

Snowfalls in Lausanne

Kakvo vrijeme nas očekuje sutra

  Pretežno oblačno vrijeme uz sunčane periode i nešto toplije u odnosu na prethodne dane …

Powered by Master Media (TM)